Conserva de bolets amb sal

INGREDIENTS

Bolets
Sal gruixuda
Salmorra

PREPARACIÓ
Preparem pots de vidre, molt nets. Esterilitzem pots i tapadores.
Netegem els bolets. Retirem la terra amb un pinzell o un drap humit. Els podem esbandir lleugerament sota l'aixeta. No els deixem en remull.
Agafem un recipient, fem una capa de sal, una capa de bolets, i anem alternant capes de sal i bolets. Acabem amb una capa de sal.
Ho deixem a temperatura ambient, veurem que la sal es va desfent i es forma líquid.
Mentrestant, preparem una salmorra amb 60 grams de sal per litre d'aigua. Ho escalfem, quan arrenqui el bull parem el foc, deixem refredar i reservem.
Quan els bolets acabin de treure tota l'aigua els posem als pots, han de quedar ben coberts de líquid. Si no queden coberts, hi afegim la salmorra que tenim reservada.
Tapem els pots i ja ho tenim. Es conserven un any o més.
Per utilitzar els bolets, 24 h abans  els esbandim bé i els deixem amb aigua. Farem dos canvis d'aigua: un al vespre i un altre l'endemà al matí. 

PER SABER-NE MÉS

Aquesta recepta ens l'ha explicat la Loreto, és molt antiga. La seva mare i la seva àvia ja la feien així. Antigament, no hi havia neveres ni congeladors i la sal era un dels conservants que més s'usava.
Avui dia tenim diferents sistemes per conservar els bolets. En funció del tipus, els podem conservar amb oli, amb vinagre o els podem secar.  Els ceps i les llenegues es poden congelar directament en cru, però si congelem altres tipus de bolets com ara rovellons o pinetells, els farem malbé.

VIDEORECEPTA
Conserva de bolets amb salAmb 2 minuts us expliquem com preparar la conserva.

RESULTAT A TAULA

Una conserva de bolets tradicional, molt antiga, de les que s'han fet tota la vida.

Montse i Júlia