MUsclos en escabetx

INGREDIENTS

1,5 kg de musclos 
100 ml oli d'oliva verge extra
100 ml de vinagre de vi blanc
100 ml de vi blanc
1 cullerada de pebre vermell de la Vera 
Pebre negre en gra
2 alls
3 fulles de llor

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Netegem els musclos, descartem els que estiguin trencats o oberts. En una cassola gran hi posem el vi blanc, les 2 fulles de llor, el pebre negre en gra i els musclos. Ho bullim a foc fort durant 2 minuts, tapats.
Els escorrem i reservem uns 100 ml del suc de la cocció, que colarem. Aquest suc és la barreja del vi i de l'aigua de mar que treuen els musclos.
Separem els musclos de les closques i els col•loquem en un recipient de vidre on farem l'escabetx.
Laminem els alls i els posem en una paella amb l'oli i la fulla de llorer que queda. Ho posem tot en fred i fregim lleugerament els alls sense que quedin daurats. 
Retirem la paella del foc i hi posem el pebre vermell. Remenem amb una cullera de fusta i hi afegim ràpidament el vinagre i l'aigua de cocció dels musclos per evitar que el pebre vermell es cremi i amargui.
Afegim la barreja al recipient de vidre on tenim els musclos, que han de quedar completament coberts. Deixem refredar i guardem a la nevera.

PER SABER-NE MÉS

Els musclos en escabetx es poden consumir des que estan freds, però milloren si han passat unes quantes hores de nevera. Es conserven bé força dies. Abans de menjar-los és millor treure'ls de la nevera una estona abans i servir-los a temperatura ambient. El gust millora molt.
Aquesta recepta ens l'ha explicada el nostre bon amic Xef Biktor

RESULTAT A TAULA

Uns musclos en escabetx casolans per fer un vermut, alguna tapa i sucar-hi pa!

Montse i Júlia