Albergínies a la Parmesana

Albergínies farcides

Albergínies marinades

 Albergínies marinades

Amanida de banyons amb cansalada curada

Amanida de banyons de Blanes

Amanida de mongeta del ganxet

 Bacallà a la llauna

Bacallà amb cigrons

Bissara de faves

Bitxos de Girona envinagrats

Bledes amb alls tendres

Bunyols de carbassó

Bunyols de cigrons

Calçotada

Calçots al forn

Crabassa al forn

Carbassó marinat

Carbassó marinat kilometre0.cat


Carbassonets farcits

Carxofes a la vinagreta

carxofes arrebossades

Carxofes confitades

Carxofes  confitades amb gambes

  1. Carxofes farcides de peus de porc amb melmelada de pebrot vermell

Carxofes ofegades

ceba agredolça

 Ceba caramel·litzada  amb  reducció de Porto

Cigrons amb arengades

Cigrons amb espinacs

Coliflor arrebossat

Coliflor amb alls i pernil o panxeta

Coliflor de l'hort amb vinagre

Crema fresca de pèsols

Els cigrons d'en Pep 

Escalivada de la Tordera

Espàrrecs verds amb vinagreta i ou dur

Espinacs amb pinyons i panses

Espinacs amb poma, panses i pinyons

Faves i pèsols amb pèrnil

Faves ofegades  a la catalana

Faves amb alls tendres i botifarra

Mongetes amb botifarra

Fesols vermells

Flors de carxofa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INGREDIENTS
500 g de cigrons cuits
2 grans d'all pelats i picats
El suc de mitja llimona
60 ml d'aigua
Sal
70 ml d'oli d'oliva verge extra
Pebre vermell 
1 cullerada de postres de comi molt
4 cullerades ben plenes de tahina 

PREPARACIÓ
Posem tots els ingredients, excepte el pebre vermell, al vas de la batedora.
Ho triturem fins que quedi un puré suau.
Ho posem dins d'un bol. Afegim un raig d'oli, pebre vermell per sobre, unes llavors i servim.

AMB THERMOMIX

Posem tots els ingredients, excepte el pebre vermell, al vas del robot.
Triturem 1 minut a velocitat progressiva 1-10.
Comprovem el triturat.
Afegim més aigua si queda massa espès.
Tastem de sal i d'espècies.
Ho posem dins d'un bol. Afegim un raig d'oli, pebre vermell per sobre, unes llavors i llest.

Servim amb bastonets de pastanaga, d'api, de carabassó, torradetes, etc.


PER SABER-NE MÉS
L'hummus és un plat d'origen àrab, però està molt estès per tot l'Orient Mitjà, Turquia i la Mediterrània. Els grecs afegeixen iogurt a aquest plat, què li dóna un color més clar i un gust molt suau. Podem accentuar el gust torrat si afegim unes cullerades d'oli de sèsam. Es pot fer amb cigrons de pot, sense que perdi el seu sabor. Simplement hem d'escórrer els cigrons i esbandir-los amb aigua freda. També podem guarnir el plat amb sèsam torrat, julivert picat...

 

 Júlia i Montse

 

Hummus de mongetes del ganxet de la Conca del Tordera

LLenties amb cúrcuma i carbassa

Llenties amb verdures

Moniatos al forn

Mosaic de verdures

Pastís de porro amb formatge de cabra i nous

Patates Hasselback

Patates al microones

Pèsols amb ous durs

 Pèsols amb pernil ibèric

Plat de verema

Risotto de faves i pèsols

Sípia amb faves

 
Sèpia de Blanes amb patates i pèsols


Timbal de faves

Trinxat de col i patata

Verduretes amb escabetx de taronja agra

Wok de verdures del Pla de Grau al nostre estil