Cap roig i panegal a l'espatlla

Salmó al forn amb cítrics

Tàrtar de tonyina

 Dentol al forn

Raors, lloritos, rosons

Cim i tomba de déntol


 Tonyina amb verdures i pesto

Tonyina amb tomaquet

Peix a la sal amb fonoll

Tàrtar de bacàlla

Cap roig i calet amb salsa roja

Calet Nandu Jubany

 Verat curat


Sonsos de Blanes

 Calet amb all i bitxo

Bacallà amb cigrons

 

Suquet de congre / Suquet de cogrio

Bacallà amb samfaina

Càntara al forn

 Salmó salvatge a la sal

seitons arrebosats

Déntol amb vermut

Bonítol al forn

Sardines al forn

Aranya fregida

Cap roig amb maionesa d'alls escalivats i safrà

Bonítol amb ceba

Lluç Olaizola

Rap amb rossinyols!


Gogillo de dentón

Bonítol amb tomàquet

Tumbet de llampuga 

Peix marinat

Sardines amb escabetx

 Ceviche de corball

conserva d'atún

Canada amb ceba

 Bacallà amb allioli

Tataki tonyina

Sorell amb albergínia

Seitons de Blanes arrebossats

 

mòllera, molla, brotola

Rap allagostat

Ceviche de calet


Lluç farcit de porros i gambes

Suquet d'escòrpora

Bacoreta amb verduretes

 

Salmó fumat marinat

 

Esqueixada de bacallà

Canelons de peix

INGREDIENTS PER FER UNS 35 CANELONS APROX.

35-40 canelons

 Per fer el farcit dels canelons

1,100 kg de peix net i sense espines. Qualsevol peix de carn blanca ens serveix: llampuga, lluç, calet...
 6 gambes o 6 escamarlans (opcional)
 4 grans d'all
 Una ceba grossa
 Oli d'oliva verge extra
 Sal

Per fer la beixamel amb sistema tradicional
180 g farina
180 g mantega
2 l de llet
Nou moscada
Sal
Pebre

Per fer la beixamel amb Thermomix 
210 g de farina
150 g de mantega
60 g d'oli d'oliva
2000 ml de llet
Sal
Pebre
Nou moscada

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Pel farcit de peix
Preparem una plata de forn, hi posem l'oli i el peix, afegim la ceba trossejada fina i alguns alls sencers. Posem també les gambes o els escamarlans, salem i ho tapem amb paper d'alumini. Ho enfornem a 220 ºC uns 25 o 30 minuts. 
Podem utilitzar diferents tipus de peix, com ara lluç, calet, llampuga... Si el peix que escollim no té espines, és menys laboriós. 
Un cop cuit el peix el deixem refredar i l'esmicolem amb els dits; les gambes o els escamarlans també.
A la pasta també afegirem el suc que ens ha quedat a la plata del forn i el suc dels caps de les gambes o escamarlans.
Agafem les pells i els caps de les gambes, els posem en un cassó  tot just coberts d'aigua i fem una mica de brou.  El colem, el concentrem i l'afegim a la pasta.
Fem una pasta i la lliguem amb una mica de beixamel fins que ens quedi melosa. 

Per bullir els canelons

Posarem una olla al foc amb uns 2 litres d'aigua, una mica de sal i un rajolí d'oli. Quan l'aigua bulli anirem posant els canelons un a un, sense deixar de remenar per evitar que s'enganxin. 
Controlarem el temps (entre 10 i 12 minuts), els retirem amb l'escumadora i els posem plans a sobre d'un eixugamà al marbre de la cuina.

Per a la beixamel amb sistema tradicional: 
Escalfem la llet i la reservem. En una cassola fonem la mantega a foc suau, afegim la farina i la coem uns 2 minuts (vigilem el foc, la mantega es crema amb facilitat). Anem afegint la llet calenta a poc a poc remenant amb les varetes. Ho posem a punt de sal i pebre i afegim  la nou moscada. Quan comenci a bullir la retirem del foc. Si ens queden grumolls, passem la salsa per un colador fi o un colador xinès.

 
Per a la beixamel amb Thermomix, la farem en dues vegades. Hi posarem a cada tanda la meitat dels ingredients relacionats.

Posem al vas la mantega i l'oli i programem 100 ºC, 2 minuts, velocitat 2.
Afegim 105 g de farina, programem 100 ºC, 1 minut, velocitat 2,5.
Afegim 1000 ml de llet, la sal, el pebre i la nou moscada. Barregem 10 segons a velocitat 5 i programem temperatura  varoma, 7 minuts, velocitat 4.

Per acabar el plat

Repartim el farcit a cada caneló, els emboliquem i els posem a la safata de forn prèviament untada amb mantega. Escampem la beixamel per sobre, hi afegim una mica de formatge ratllat i ho acabem amb uns trossets de mantega. Posem els canelons  al forn  a 200 ºC, els deixem  fins que quedin rossos i els servim.

 

PER SABER-NE MÉS
Per fer aquests canelons, podem utilitzar diferents tipus de peix. Aquests estan fets de calet, però queden bons amb lluç, llampuga... Si el peix que escollim no té espines és menys laboriós. Podem tenir aquest plat fet amb antelació i enfornar-lo una estona abans de servir-lo.

VIDEORECEPTA
La recepta  explicada en 2 minuts

Canelons de calet 

 

 

 

RESULTAT A TAULA
Els  canelons de peix són un plat de festa i d'èxit assegurat.

Montse

Bunyols de bacallà

 Canelons de peix

 Bunyols de peix

Congre amb pèsols

Congre amb patates i pèsols

Calamars a la bruta

Pastís de penegals

Xipirons amb tinta

Calamars farcits  amb bolets

Serviola amb escabetx

Llobarro al forn

Peix espasa ( emperador) 

Sardines en escabetx 

 

Marmitako de bonitol

 
Sepia amb patates i pèsols

Pop, com bullir-lo

Bacallà al pesto

Seitons marinats amb vinagre de sidra

Rap all cremat

Lloritos, raors, rosons

Bunyols de sardines

 


Calamarsos en ceba

Calamars a la romana