Cap roig i panegal a l'espatlla

Salmó al forn amb cítrics

Tàrtar de tonyina vermella

Raors, lloritos, rosons

 Dentol al forn


Cim i tomba de déntol

 Tonyina amb verdures i pesto

Tonyina amb tomaquet

Peix a la sal amb fonoll

Tàrtar de bacàlla

Cap roig i calet amb salsa roja

Calet Nandu Jubany


 Verat curat

 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 calets de 400 g cadascun
4 alls
3 bitxos petits
Oli d'oliva verge extra (6 cullerades soperes)
Sal
Vinagre de Xerès (2 cullerades soperes)
Txacolí o vi blanc 
Julivert (opcional)

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens  treguin l'espina  i ens el facin obert per la meitat o a filets.
Escalfem el forn a 180 ºC dalt i baix.
Rentem  lleugerament el peix  i l'eixuguem amb   paper de cuina. Salem. Posem el peix en una plata lleugerament untada amb   oli  amb la part de la pell a sota.
Entrem al forn i ho deixem coure només 10-12   minuts.
Mentre el peix es cou, laminem els alls, els posem en una paella amb l'oli calent   i hi afegim els bitxos. 
Ho retirem del foc, afegim una mica de vi blanc i una mica de vinagre, remenem per fer lligar la salsa i deixem reduir un moment. Quan el peix del forn sigui cuit, afegim a la paella el suquet que ha deixat a la plata. Servim el peix amb la pell a sota, l'amanim amb la salsa de l'all i el bitxo.
També li podem posar all i julivert per sobre

PER SABER-NE MÉS

El calet és un dels peixos d'escata més apreciats, la seva carn és finíssima. Quan ens netegin els calets, demanarem els caps i les espines per congelar i fer un bon brou. Aquest plat és igual que el lluç al bitxo. Com podeu veure, la mateixa recepta queda bona amb diferents tipus de peix.

 

Montse

 

 

 

 

 

 

 

 ntàstica amb diferents tipus de peix. No cal que sigui lluç o rap.


RESULTAT A TAULA

Un plat de peix senzill, ràpid i exquisit.

Montse

Sonsos de Blanes

 

Bacallà amb cigrons

Suquet de congre / Suquet de cogrio

Bacallà amb samfaina

 Salmó salvatge a la sal

Càntara al forn

Suquet de panegals

seitons arrebosats

Déntol amb vermut

Bonítol al forn

Sardines al forn

Aranya fregida

Cap roig amb maionesa d'alls escalivats i safrà

Bonítol amb ceba

Lluç Olaizola


Rap amb rossinyols!

Gogillo de dentón

Bonítol amb tomàquet

Peix marinat

Tumbet de llampuga 

Sardines amb escabetx

conserva d'atún

 Ceviche de corball

 Bacallà amb allioli

Canada amb ceba

Sorell amb albergínia

Tataki tonyina

Seitons de Blanes arrebossats

 Mòllera arrebossada

Rap allagostat


Ceviche de calet

Lluç farcit de porros i gambes

Suquet d'escòrpora

 

Bacoreta amb verduretes

Salmó fumat marinat

 

Canelons de peix

Esqueixada de bacallà

 Canelons de peix

Bunyols de bacallà

Congre amb pèsols

 Bunyols de peix

Congre amb patates i pèsols

Calamars a la bruta

Xipirons amb tinta

Pastís de penegals

Calamars farcits  amb bolets

Serviola amb escabetx

Peix espasa ( emperador) 

Llobarro al forn

 

Marmitako de bonitol

Sardines en escabetx 

Pop, com bullir-lo

 
Sepia amb patates i pèsols

Seitons marinats amb vinagre de sidra

Bacallà al pesto

Lloritos, raors, rosons

Rap all cremat

Bunyols de sardines

 

Calamars a la romana


Calamarsos en ceba