INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
1 kg de bonítol
3 cebes grosses
3 grans d'all
1 llimona
50 ml de vi ranci
2 cullerades de mel
75 ml de soja
Oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem la ceba a juliana, laminem els alls i reservem. Posem oli en una cassola, l'escalfem i marquem els trossos de bonítol. No ha de quedar cuit, tot just marcat, el traiem de la cassola i el reservem.
A la mateixa cassola, afegim l'all, el daurem una mica sense que quedi ros i hi afegim la ceba. Salem i coem a foc suau. Quan comenci a enganxar-se al fons, afegim un raig de vi ranci i acabem de coure la ceba.
Mentrestant, preparem una barreja amb la soja, el suc de la llimona i la mel i l'afegim a la cassola. Deixem coure 5 minuts, posem el bonítol a sobre, tapem la cassola, parem la cocció, deixem reposar 5 minuts i servim.
PER SABER-NE MÉS
Aquest plat el podem cuinar amb melva, bacoreta, tonyina... El peix ha de coure molt poc per evitar que quedi sec.
RESULTAT A TAULA
Un plat de peix de casa amb un toc oriental. Boníssim!
Montse