Calet de Blanes a la sal

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

1 calet de 800 g (o un altre tipus de peix d'escata)
1,5 kg  de sal gruixuda
Oli d'oliva verge extra
1 branqueta de romaní
1 branqueta de farigola
1 branqueta de julivert
1 tassa de cafè d'aigua mineral
2 fulles de llor

PREPARACIÓ I COCCIÓ

A la peixateria trauran les tripes del peix.
Per fer aquesta recepta no s'ha d'escatar. 
Pre-escalfem el forn a 190 ºC. (Funció aire)
Mentre el forn s'escalfa, preparem el peix i la barreja de sal.
Posem dins del peix dues fulles de llor.
En un bol posem la sal, les herbes esmicolades i l'aigua.
Barregem amb les mans per humitejar la sal. 
Agafem una plata de forn i posem una part de la barreja de sal a la base.
Posem el calet a sobre, li posem 1 o 2 grans d'all sencers a dins  i el cobrim amb la resta de la sal. Ha de quedar ben cobert i només pot sortir la cua. 
Ho posem al forn durant 24 minuts exactes. Passat el temps indicat, el retirem del forn. 

Per servir-lo

Marquem el voltant del peix amb un ganivet i retirem la crosta de sal de la part superior. Aquesta crosta sortirà com una tapadora. Servim els filets de calet  amanits amb un rajolí d'oli.

PER SABER-NE MÉS
El temps de cocció és de 15-20 minuts màxim per cada 500 g de peix. 1 kg 20-25 minuts, 2Kg 30-35 minuts. 2,5 Kg 40 minuts. Si posem diverses peces, el temps no es multiplica. És molt important que no ens passem del temps de cocció.
Si quan fem la barreja de la sal substituim l'aigua per 3 clares d'ou encara ens anirà millor.

 

LA RECEPTA EN UN MINUT 

Peix a la salVIDEORECEPTA

 

 

 



RESULTAT A TAULA
Una delícia per al paladar; es desfà a la boca. L'acompanyarem d'una amanida i un bon vi o cava. Aquest plat el podem fer amb llobarro, déntol, pagre, càntera... sempre peix d'escata molt fresc.

Montse