Lluç i gambes de Blanes amb salsa verda

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 kg de lluç
2 gambes per persona
3 grans d'all
1 cullerada de farina
3 cullerades plenes de julivert picat
Oli d'oliva verge
Sal
2 cullerots de brou de peix

Per fer el brou
El cap i les espines del peix
1 ceba petita
2 grans d'all
Sal

Oli d'oliva verge

750 ml d'aigua mineral aprox.

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens netegin el peix i ens el facin a rodelles. 

Fem el brou

Posem una olla amb oli al foc, afegim les espines, el cap del peix, la ceba tallada a trossos i els grans d'all. Donem un parell de tombs i quan el peix i les verdures es comencin a agafar al fons, afegim l'aigua, la sal i deixem bullir 20 o 25 minuts. Parem el foc, colem i reservem calent.

Fem el peix

En una cassola escalfem l'oli, posem les gambes només un moment per perfumar l'oli, les traiem i reservem. A la mateixa cassola posem els alls picats i, quan comencin a enrossir, afegim una cullerada de farina, remenem durant un minut per tal que la salsa quedi ben lligada. Afegim el peix, el julivert picat i el brou. Ho deixem coure un parell de minuts, donem la volta al peix amb molta cura i hi afegim les gambes. Ho deixem 2 minuts més, parem el foc i servim acabat de fer.

PER SABER-NE MÉS

El lluç té una carn molt delicada; és important no passar el temps de cocció i donar la volta al peix amb cura.

RESULTAT A TAULA

Un plat ràpid, delicat i exquisit, per sucar-hi pa.

Montse