INGREDIENTS

1 mòllera d'1,5 kg
1 kg de patates
2 cebes de Figueres
2 pebrots verds
2 grans d'all
Julivert
1/2 copa de vi blanc 


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Netegem el peix, retirem el cap i les espines (això ens ho poden fer a la peixateria). Les espines i el cap els guardem i en fem un bon brou per a una altra recepta.
Piquem l'all i el julivert i reservem.
Pelem les patates i les tallem a rodelles no massa gruixudes. 
Posem oli en una paella, l'escalfem i fregim les patates. No han de quedar daurades, només cuites. Quan siguin cuites les posem en una plata de forn.
Tallem la ceba i el pebrot a la juliana, salem i ofeguem a la mateixa paella, un cop cuita la verdura la posem sobre les patates.
Agafem la mòllera i la posem damunt les verdures, la salem, l'amanim amb una mica d'oli, afegim el vi blanc  i l'enfornem a 180 ºC amb el forn calent.
Hem de controlar la cocció, el peix es courà en poca estona. Quan passin 15 minuts, obrim el forn i separem la carn amb una forquilla per saber si està feta. 

PER SABER-NE MÉS

Aquesta recepta, típicament basca, també la podem cuinar amb bonítol, obtindrem un resultat fantàstic. Compte amb el temps de forn, la mòllera és un peix delicat i no s'ha de coure gaire estona.

VIDEORECEPTA 

Molla al fornLa recepta en 2 minuts

 

 

 

 

 

RESULTAT A TAULA

Una altra recepta de peix per llepar-vos els dits. Molt fàcil i ràpida.

Montse i Júlia