Déntol amb vermut

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 déntol de 2 kg
600 g de patates
1 porro gran o 2 petits
250 ml d'aigua mineral
3 o 4 tomàquets madurs
2 grans d'all
Julivert
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre mòlt
100 ml de vermut blanc sec

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens facin el peix a lloms i després en 4 o 6 talls. El cap i les espines les reservem per fer brou.
Escalfem el forn a 200 ºC. 
Tallem el porro a la juliana i reservem.
Tallem els tomàquets per la meitat, retirem les llavors, ratllem i reservem.
Piquem l'all i el  julivert i barregem  amb el tomàquet.
Pelem les patates i les tallem a rodelles primes.

Agafem una plata per anar al forn, hi posem el porro tallat a juliana i a sobre les patates. Salpebrem, afegim 50 ml d'oli i l'aigua mineral.
Tapem la plata amb paper d'alumini, de manera que quedi ben segellada i l'entrem al forn 15 o 20 minuts.

Traiem la platera  del forn, salem el peix i el posem sobre les patates; la part de la pell del peix ha de quedar a sobre. Afegim la barreja de tomàquet amb all i julivert i enfornem 7 minuts més.  Passat aquest temps, ho mullem amb el vermut i enfornem 3 minuts més.


PER SABER-NE MÉS
Podem cuinar aquest plat amb diferents tipus de peix, com ara  calet, pagre, orada, llobarro... De fet, aquesta és la recepta adaptada de llobarro al forn amb patates, porro i tomàquet de la Carme Ruscalleda, publicada en el seu llibre, Cuinar per ser feliç.

 

 LA RECEPTA EN UN MINUT

Déntol al fornVIDEORECEPTA 

 

 

RESULTAT A TAULA

Una altra manera de cuinar el peix al forn. Senzill, ràpid i bo. Us agradarà!

Montse i Júlia