Sonsos de Blanes fregits

INGREDIENTS

Sonsos
Farina
Oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Us expliquem 2 sistemes escolliu un o l'altre en funció de la mida.

Preparem un escorredor amb paper de cuina i la safata de servir.
A l'hora de coure els sonsos, no en feu molts de cop, heu d'evitar que l'oli es refredi. Millor fer vàries tandes.

SISTEMA 1: Quan son molt petits
Salem els sonsos i escalfem l'oli ben calent. 
Just abans de posar els sonsos, afegim una mica de farina a la paella, la sacsegem i quan els sonsos just comencin a agafar una mica de color els retirem  i els deixem a l'escorredora perquè el paper de cuina absorbeixi l'excés d'oli.
Passem el peix a la safata i servim de seguida.

 

SISTEMA 2: Quan son més grossets. Necessitarem: una bossa de plàstic.

Posem una paella amb oli abundant al foc.
Agafem una bossa de plàstic, hi posem dues cullerades de farina i un grapadet de sonsos als que haurem posat sal. Tanquem la bossa i sacsegem.
Amb els dits, traiem els sonsos de la bossa, els espolsem i els posem a la paella amb l'oli ben calent.
Repetim la mateixa operació fins a acabar els sonsos; si convé afegim més farina a la bossa.
Fregim fins que quedin rossos. Els traiem de la paella i els deixem a l'escorredora perquè el paper de cuina absorbeixi l'excés d'oli.
Passem el peix a la safata i servim de seguida.

PER SABER-NE MÉS 

Els sonsos s'han de consumir frescos, no és recomanable congelar-los. Per preparar-los s'ha d'anar ràpidament. Taula parada, fregits i menjats. Si som molta colla i hem de fregir molta quantitat, val la pena encendre el forn a 100 ºC per mantenir-los calents.

 SonsosVIDEORECEPTA SISTEMA 2

 

RESULTAT A TAULA

Una amanida,  unes torradetes amb oli d'all i julivert, pa amb tomàquet i una safata de sonsos acabats de fregir, ben rossos i a gaudir d'un sopar de luxe!

 

Júlia i Montse