INGREDIENTS
1 pollastre tallat a octaus
Samfaina
1 ceba de Figueres
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
Netegem el pollastre i amb el cremador dels fogons o un bufador, eliminem les restes de plomes. El salpebrem pels dos costats.
En una cassola que pugui anar al forn, posem oli i enrossim el pollastre. Quan el tinguem ros, parem el foc.
Preescalfem el forn a 190 ºC.
Tallem una ceba a trossos, l'afegim al pollastre i la posem al forn 20 minuts a 190 ºC.
Passat aquest temps, traiem tot el suc de la cassola, separem l'oli del suc (la capa inferior) i tornem a tirar el suc sense l'oli damunt del pollastre.
L'oli l'aprofitarem per fer la samfaina. Us deixem l'enllaç a la recepta de samfaina.
Afegim la samfaina al pollastre, tapem la cassola i la tornem a posar al forn 15 minuts a 190 ºC
Piquem l'all i el julivert i el posem damunt del pollastre quan el traiem del forn.
PER SABER-NE MÉS
Aquest plat, reposat, encara és més bo.
VIDEORECEPTALa recepta en un minut
RESULTAT
Un clàssic de la cuina catalana. per sucar-hi pa.
Júlia i Montse