Conill guisat amb samfaina

INGREDIENTS

1 conill
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre
1/2 l de brou de verdures


Per a la samfaina
3 cebes
1 pebrot vermell gros o 2 mitjans
2 pebrots verds llargs
5 o 6 tomàquets madurs grossos
2 albergínies de 150 g
1 carabassó petit (opcional)
4 grans d'all

 PREPARACIÓ I COCCIÓ

Tallem el conill i el salpebrem.
Tallem la ceba i el pebrot a tires d'uns 2 o 3 cm.
Tallem el carabassó.
En una cassola posem l'oli, enrossim el conill i el reservem.
A la mateixa cassola afegim la ceba, el pebrot i ho deixem ofegar lentament. A mitja cocció, hi posem els alls i els deixem enrossir.
Mentrestant escaldem els tomàquets, els pelem i els tallem a daus no massa grossos. Els afegim a la cassola quan la ceba sigui cuita i ho deixem concentrar.
Si ens agrada el carabassó, el posarem 10 minuts després del tomàquet. Si veiem que ens queda sec, i el tomàquet encara no està fet, mullem amb una mica de brou.
Incorporem el conill i hi afegim una mica de brou. Deixem coure a foc suau uns 30 minuts.
Mentre fa xup-xup, tallem l'albergínia a tires, la  fregim a part en una paella i reservem.
Quan faltin 10 minuts per acabar, incorporem l'albergínia, rectifiquem de sal, ho acabem de coure i apaguem el foc.
Reposat és més bo.

PER SABER-NE MÉS
Com tots els guisats, si el cuinem amb antelació, el sabor millora.  Si en fem quantitat, es congela molt bé.
Aquesta mateixa recepta la podem cuinar amb pollastre.

VIDEORECEPTA
Conill amb samfainaLa recepta en 2 minuts

RESULTAT A TAULA
Un clàssic de la cuina catalana, per sucar-hi pa i llepar-se els dits.

 

Montse i Júlia