Ànec rostit

INGREDIENTS

1 ànec de pagès de 2,4 kg
Oli d'oliva verge extra
Pebre negre mòlt
1 cabeça d'alls
2 o 3 claus
Brandi,
Sal


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la carnisseria que ens tallin l'ànec a trossos. Rentem l'ànec, el polim de canons i el salpebrem. Posem l'oli en una paella i l'enrossim. Un cop ros, colem l'oli i el passem a una cassola. Afegim la cabeça d'alls, ½ barra de canyella, els claus i deixem que es vagi rostint lentament. Afegim el conyac i deixem que vagi coent. L'hem de deixar coure unes 2 hores, fins que sigui ben cuit. El temps de cocció dependrà de la mida del ànec.


PER SABER-NE MÉS

Un rostit antic, tradicional y que se sol menjar per festes senyalades. No es rosteix un ànec un diumenge qualsevol. És un plat d'hivern, contundent, al tenir més greix que el pollastre queda melós. Si està ben cuit, la carn es separa de l'os fàcilment.
Recepta de la nostra amiga Loreto.

RESULTAT A TAULA
Rostit de festa gran. Que vagi de gust!

Montse