INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 talls de secret de porc ibèric
200 ml de cervesa
2 cullerades de mel
50 g de tahini
1 cullerada de suc de llimona
º2 cullerades de mostassa
Oli d' oliva verge extra
Sal
Pebre negre
PREPARACIÓ
Comencem amb la preparació de la salsa.
Posem la cervesa en un cassó, l'escalfem i just quan arranqui el bull baixem el foc i afegim la mel, el tahini, la mostassa, el suc de llimona i mitja cullera mida café de sal.
Remenem amb les varetes manuals i deixem que vagi coent a foc lent durant 40 minuts. De tant en tant remenem.
Ens te que quedar una textura de salsa com la que podeu veure a la videorecepta.
Passat el temps apaguem el foc i reservem.
La salsa la podem tenir preparada amb antelació i escalfar-la un punt just abans de servir el plat.
Cocció de la carn
Escalfem molt bé la planxa (també podem fer servir una paella).
La planxa ha d'estar ben roent, a la carn li fem un tomba i tomba i ja n'hi ha prou.
Li posem una mica de sal tipus Maldón i la servim amb la salsa.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta peça de carn que s'ha posat de moda els darrers anys . És important que sigui de porc ibèric en lloc del porc blanc
Hi ha diferents teories del nom de "secret" : Hi ha qui diu que el nom es deu a que és un tall que queda ocult, només es pot veure si es talla el múscul en horitzontal, encara que també hi ha qui diu que li diuen secret perquè donada la seva qualitat, els carnissers es guardaven aquesta peça per al seu consum.
VIDEORECEPTA
RESULTAT
Si us agrada el porc, aquest és un tall de carn que es desfà al paladar
Montse i Júlia