INGREDIENTS

Sardines
Vinagre de vi blanc
Aigua mineral molt freda
Sal
Pebre negre mòlt
Herbes aromàtiques o de Provença 
Oli d'oliva verge extra


PREPARACIÓ

Netegem les sardines. Treiem el cap, els budells i també l'espina central.
Les passem ràpidament per aigua. Ens han de quedar ben netes i obertes tal com es veu a la foto.
Salem i les anem posant dins d'un recipient de vidre.
Cobrim amb aigua ben freda.
L'aigua freda i la sal faran que les sardines es dessagnin, ens quedin més blanques i amb la carn més ferma.
Les deixem  a la nevera 1/2 hora. Les traiem de la nevera i les deixem escòrrer.  
Agafem un recipient de vidre de la mida adient per a la quantitat de sardines. Anem posant capes de sardines i cobrim amb el vinagre.
Entrem el recipient a la nevera i ho deixem 2 o 3 hores.
Acabat el temps, treiem les sardines de la nevera, escorrem el vinagre i el llencem.
Agafem un recipient o un bol de vidre amb tapadora i anem fent capes: sardines, pebre, herbes i repetim fins que acabem. Finalment ho cobrim amb l'oli. 

PER SABER-NE MÉS

Podem marinar les sardines amb diferents tipus de vinagre. De vi blanc a granel, de sidra, d'estragó ...

També podem variar els tipus de pebre i les herbes aromàtiques, que poden ser seques o fresques.


RESULTAT

Una altra manera de menjar sardines i de tenir un plat a punt a la nevera. Resulten més bones l'endemà de fer-les i encara milloren al cap de 2 o 3 dies. Amb una  amanida i pa amb tomàquet tenim un bon sopar a punt!

Júlia i Montse