INGREDIENTS
Ous de guatlla (2 per a cada ninot)
Olives negres
Pastanaga
Julivert
PREPARACIÓ
Per bullir els ous de guatlla
Posem els ous en un cassó, cobrim d'aigua freda i posem al foc. Els deixem bullir 4 minuts, pelem i reservem.
Per fer el barrets
Rentem i pelem la pastanaga.Tallem rotllanes de dues mides diferents, procurem que siguin unes més petites que les altres. Mireu la fotografia.
Per fer les bufandes
Amb un pelador de patates farem tires llargues de pastanaga i, amb unes tisores, retallarem les tires primes. Si son llargues millor, podrem fer una volta a la bufanda i s'aguantarà millor.
Per fer el nas
Tallem un petit triangle de pastanaga i reservem.
Per fer els ulls i els botons
Tallem una palla (per a begudes). Ha de ser una mica més curta que un escuradents. Agafem un trosset d'oliva negra, clavem la palla, la girem amb cura i anem fent les rodones, que ens quedaran dins de la palla. Les fem sortir empenyent per l'altra banda amb un escuradents. Reservem les rodones.
MUNTATGE
Necessitem 2 ous per fer un ninot. Agafem un ou i l'escapcem una mica pels dos costats. La part inferior, més ampla, serà la base del ninot. Disposem els 2 ous un sobre l'altre i els travessem amb un escuradents (la punta de l'escuradents ha de quedar al cap). Hem de tenir espai per clavar les dues rotllanes de pastanaga. La part més entretinguda son els ulls. Agafem la palla, posem dins l'escuradents i marquem els ulls pressionant amb suavitat. Ens quedarà una rodona ben marcada i una mica enfonsada. En aquests foradets posarem les rodones d'oliva negra. Pel nas, fem un tallet amb la punta d'un ganivet i clavem el triangle de pastanaga. Emboliquem la bufanda. Per acabar, en un dels laterals, fem un tallet i posem una fulla de julivert.
Mireu la galeria d'imatges.
PER SABER-NE MÉS
Per pelar els ous de guatlla fàcilment, els deixem bullir 4 minuts, els agafem amb una escumadora i els posem en un bol amb aigua freda. Un cop freds els posem damunt la taula i amb el palmell de la ma els fem rodar una mica. Així es treu la clova fàcilment.
RESULTAT
Un aperitiu original i divertit per les festes de Nadal.
Montse