INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

1/2 kg de gamba de morralla fresca
1/4 l de nata per muntar del 35% de matèria grassa
6 ous sencers
Sal
Pebre blanc mòlt
Nou moscada


Per fer la maionesa
1 ou
Oli d'oliva verge extra
Sal

 

 


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Escalfem el forn a 180 ºC.
Posem una safata fonda amb aigua al forn perquè es vagi escalfant. La mida d'aquesta safata ha de permetre que el motlle hi càpiga bé, sobri espai per totes bandes i l'aigua cobreixi com a mínim una tercera part de l'alçada del motlle.
Pelem les gambes (reservem els caps i les pells).
Posem en un bol els ous, la nata i una mica de nou moscada ratllada. Ho salpebrem i ho passem tot per la batedora, lleugerament.
Afegim les gambes i ho batem de nou sense triturar molt; ha de quedar la gamba una mica sencera, hem de veure-hi els trossos.
Podem passar lleugerament  per la paella els caps i les pells de des gambes, colar el suc prement bé amb una mà de morter i incorporar-ho al pastís al mateix temps que les gambes per triturar-ho tot plegat.
Folrem un motlle rectangular amb paper de forn l'untem amb mantega, afegim la barreja i ho posem al forn al bany Maria.
Quan comença a agafar color, punxem el pastís amb un escuradents per comprovar el punt de cocció; si surt net, parem el forn i el deixem una estona més.
El temps de cocció és de 45 minuts a 1 hora.
Fem la maionesa amb la batedora i guarnim el pastis al nostre gust.


PER SABER-NE MÉS

Aquest pastís tan senzill només té un secret. La qualitat dels ingredients que utilitzem. La gamba fresca i els ous de qualitat són imprescindibles per obtenir el resultat desitjat.


RESULTAT A TAULA

Un pastís fred de festa amb productes de la terra i del mar. Què vagi de gust!

Recepta de la Pepita Guimerà, coneguda a Blanes com la Pepita de ca l'Orench.


Júlia i Montse