Pèsols amb ous durs

INGREDIENTS PER A 4 o 5 PERSONES
1 kg de pèsols engrunats
500 g de ceba tendra
100 g d'alls tendres
200 g de tomàquet
1 copa de cava 
10 ous frescos

Per fer la picada
5 brots de julivert
20 ametlles torrades
1 gra d'all
100 ml d'aigua mineral
Oli d'oliva verge extra
1 rajolí de vinagre
Sal marina 
Pebre


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Una estona abans, traiem els ous de la nevera.
Netegem les cebes i els alls tendres, els piquem i reservem per separat.

Agafem una cassola de mida adient, hi posem un raig d'oli i sofregim la ceba picada a foc mitjà durant 10 minuts. Ha de quedar cuita però no fosca.
Incorporem l'all tendre picat i continuem la cocció durant 10 minuts més. Salpebrem.
Afegim el tomàquet ratllat i sofregim a foc suau 10 minuts més. Quan faltin 5 minuts per acabar, mullem amb una copa de cava i deixem reduir aquests 5 minuts.
Quan el  cava hagi  reduït posem els pèsols a la cassola, els barregem bé amb el sofregit i hi afegim l'aigua mineral bullent, poca, no ha de cobrir-los. Els pèsols també deixaran anar aigua. Tapem la cassola i deixem coure a foc mitjà 5 minuts.

Mentre fem el sofregit, bullim els ous en una olla amb aigua tèbia, un rajolí de vinagre i una mica de sal. Els bullim no més de 8-9 minuts, així els rovells queden cremosos. Un cop cuits, els refredem sota l'aixeta, els pelem, els partim per la meitat  i els reservem.

Preparem  la picada amb l'all, les ametlles, el julivert, l'aigua mineral i l'afegim a la cassola.
Incorporem els ous cuits, tapem la cassola, esperem un minut i ja podem servir a taula. 

PER SABER-NE MÉS 
Aquesta és una recepta de Carme Ruscalleda. Les coccions són molt precises i podem apreciar els sabors i les textures de tots els ingredients.

VIDEORECEPTA
Pèsols amb ousLa recepta en 2 minuts

 

 

 

 

 

 

 

RESULTAT A TAULA
Com totes les receptes de la Carme, un plat de primavera boníssim. Us el recomanem.

Montse i Júlia