Albergínies a la Parmesana

INGREDIENTS PER A 4 o 5 PERSONES

7 albergínies tallades a rodanxes de mig centímetre
700 g de tomàquets pelats i ratllats
Fulles d'alfàbrega fresca
Oli d'oliva verge extra
60 g de parmesà ratllat
150 g de mozzarella a rodanxes (una o dues boles)
3 ous batuts
25 g de mantega
Sal
Pebre negre mòlt

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem sal a l'albergínia i la deixem suar en una escorredora 1 hora.
Mentrestant, posem en un cassó oli a escalfar, afegim el tomàquet, 5 fulles d'alfàbrega picades, sal, pebre i fregim a foc viu 20 minuts removent sovint. Reservem.
Escalfem el forn a 180 °C. Esbandim l'albergínia i l'assequem amb un drap de cuina.
Escalfem oli en una paella i la fregim per tandes fins que es dauri per tots dos costats. Retirem i deixem escórrer en un plat sobre paper de cuina.
Preparem una safata de forn de mida adient i cobrim en fons amb una mica de salsa de tomàquet. Damunt disposem les rodanxes d'albergínia lleugerament superposades. Escampem una mica de parmesà, unes rodanxes de mozzarella esmicolades amb els dits, unes fulles d'alfàbrega i 3 o 4 cullerades d'ou batut. Repetim aquestes capes fins a acabar amb tots els ingredients. Finalitzem amb una capa de salsa de tomàquet. Escampem sobre la salsa uns daus de mantega. Enfornem 30 minuts i servim. Aquest plat es pot servir calent o fred.

PER A SABER-NE MÉS

És interessant triar una safata de forn de mida adient, per a fer diverses capes i que el plat llueixi. Millora si el deixem reposar unes hores. Podem posar 2 boles de mozzarella, la quantitat d'ingredients ho admet.
Si podeu aconseguir albergínia blanca, el resultat passarà de bo a exquisit.

RESULTAT A TAULA

Un plat clàssic de la cuina italiana que no podeu deixar de tastar.

Júlia