Mongetes de Santa Pau amb butifarra

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g de fesols de Santa Pau
4 talls de cansalada
4 botifarres crues
Oli d'oliva verge extra
Sal
Aigua mineral o filtrada


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem els fesols en remull la nit abans. L'endemà els escorrem i els esbandim sota l'aixeta. Els posem en una olla amb l'aigua que els cobreixi un parell de dits. Els deixem coure a foc lent i tapat uns 40 minuts. Un cop cuits, els deixem reposar amb l'olla tapada per tal que absorbeixin el suc i quedin melosos. En una paella enrossim la cansalada amb una mica d'oli i la reservem. A la mateixa paella hi coem les botifarres sense punxar i les reservem. Escorrem els fesols i els posem a la mateixa paella. Hi afegim la cansalada, donem un parell de tombs i ho servim amb la botifarra.


PER SABER-NE MÉS
Si ens sobren fesols, els guardarem en el mateix suc. El fesols bullits amanits amb un raig d'oli són boníssims. També en podem fer empedrats i amanides.


RESULTAT A TAULA
Un clàssic de la nostra cuina catalana. Què vagi de gust!


Montse