INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g de cigrons
1 ceba
1 bon tros de xoriço
1 manat d'espinacs
1 fulla llorer
Pebre vermell
sal
Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ I COCCIÓ
La nit abans posem els cigrons en remull (mínim 8 hores). Els escorrem i els posem en una olla amb aigua mineral freda i una fulla de llor. Els bullim a foc suau 2 hores.
Rentem els espinacs, els escorrem i els centrifugem o assequem. Tallem el xoriço a daus i reservem. Pelem i piquem la ceba, posem un bon raig d'oli en una cassola i la sofregim amb el xoriço i una mica de sal durant 2 minuts. Seguidament afegim els espinacs, tapem i els remenem fins que vagin reduint el volum i estiguin cuits.
Incorporem els cigrons amb mig got de la seva aigua de cocció, barregem suaument, deixem que arrenqui el bull, esperem un parell de minuts, apaguem el foc i ja els tenim llestos. Els servim amanits amb pebre vermell al gust.
PER SABER-NE MÉS
Si compreu els cigrons cuits, substituïu el mig vas del suc dels cigrons per mig got d'aigua o de brou.
RESULTAT A TAULA
Uns cigrons més que recomanables, us saltaran les llàgrimes de bons.
Montse