INGREDIENTS
1 llobregant per persona
3 l d'aigua de mar (o 36 g de sal per litre d'aigua)
1 fulla de llor
PREPARACIÓ I COCCIÓ
En una olla posem aigua de mar amb una fulla de llor a bullir.
Tallem les gomes que porten les pinces dels llobregants amb compte.
Quan l'aigua bulli posem els llobregants.
Esperem que l'aigua torni a bullir, i els deixem 8 o 9 minuts com a màxim. Els traiem de l'aigua i els deixem refredar a temperatura ambient.
Podem bullir dues peces a l'hora.
Les potes han d'estar enganxades al crustaci mentre es cou, d'altra manera ens quedaria aigualit.
A l'hora de muntar el plat, arranquem les potes i els donem uns cops amb la massa de morter; això ens permetrà menjar-les amb més comoditat.
Tallem el llobregant per la meitat.
PER SABER-NE MÉS
El llobregant és més econòmic i assequible que la llagosta i el podem trobar tot l'any.
RESULTAT A TAULA
Els podem menjar tebis o freds i tenir-los cuits amb antelació. Són boníssims servits al natural, amb maionesa, salsa romesco o coberts de mussolina d'all i gratinats.
Montse