Cloïses

INGREDIENTS

1 kg de cloïsses
2 grans d'all
1 ceba
1 manadet de julivert
50 ml d'oli d'oliva verge extra
100 ml de vi blanc
Suc d'una llimona
2 cullerades de pa ratllat

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Netejar les cloïsses i posar-les en una paella amb mig gotet d'aigua. Obrir a foc viu. Un cop obertes, retirar-les. Colar l'aigua de la cocció i reservar. Posar les cloïsses de nou a la cassola.
Pelar i picar la ceba i els alls. Posar una paella amb oli al foc i fregir la ceba a foc molt suau, afegir l'all. Quan la verdura estigui tova, incorporar el julivert picat i barrejar. Afegir el pa ratllat i torrar lleugerament. Banyar amb el vi blanc barrejat amb el suc de la llimona a parts iguals. Donar un bull. Abocar la salsa sobre les cloïsses. Coure a foc suau uns minuts movent la cassola; afegir una mica d'aigua de cocció si fos necessari. Servir calent en la mateixa cassola.

PER SABER MÉS

Les cloïsses, si les comprem la vigília abans de cuinar-les, es conserven a la nevera embolicades en un drap humit. Evitarem la part més freda de la nevera. Per eliminar la sorra que puguin tenir, cal una bona estona de remull en aigua amb sal; després un rentat en diverses aigües.

RESULTAT A TAULA

Servit com a primer plat, per compartir en un aperitiu, resulta un plat excel·lent amb gust de mar i per sucar-hi pa. Que vagi de gust!

Júlia