INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

400 g de farfalle
400 g de carabassó

1 ceba 
2 tomàquets madurs
8 olives negres
1 cullerada sopera de tàperes
200 g de tonyina en conserva
Oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem al foc una olla amb aigua. Quan  bulli afegim sal, un raig d'oli i els farfalle. Deixem coure la pasta el temps que indica el fabricant. Mentrestant preparem la salsa.

Per a la salsa

Pelem la ceba i la piquem. Ratllem el tomàquet. Rentem el carabassó i el tallem a rodelles primes. Posem oli en una paella i quan sigui calent afegim la ceba. Coem a foc suau fins que quedi transparent. Retirem la ceba i reservem. Afegim més d'oli a la paella i fregim el carabassó per tandes. Quan el tenim cuit, traiem l'excés d'oli i, a la mateixa paella, posem el carabassó, la ceba i el tomàquet ratllat. Afegim les  tàperes i les olives. Deixem coure un parell de minuts perquè el tomàquet es faci i afegim la tonyina. Sacsegem suaument la paella per evitar que el carabassó es trenqui.
Barregem la pasta amb la salsa en un bol i servim.

PER SABER-NE MÉS

Podem substituir el carabassó per albergínia.  En lloc de farfalle podem utilitzar qualsevol altra pasta.


RESULTAT A TAULA

Un plat mediterrani, boníssim, equilibrat i ràpid.

Montse