INGREDIENTS PER A 4-5 PERSONES

 Un paquet de 20 canelons

 Per fer el farcit dels canelons

 900 g de peix net i sense espines. Qualsevol peix de carn blanca ens serveix,   llampuga, lluç, calet...
 6 gambes o 6 escamarlans (opcional)
 2 grans d'all
 Una ceba grossa
 Oli d'oliva verge extra
 Sal

 Per fer la beixamel
 90 g farina
 90 g mantega
 1 l de llet
 Nou moscada
 Sal
 Pebre

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Per el farcit de peix
Preparem una plata de forn, hi posem l'oli i el peix, afegim la ceba trossejada fina i alguns alls sencers. Posem també les gambes o escamarlans, salem i ho tapem amb paper d'alumini. Ho enfornem a 220 ºC uns 25 -30 minuts. Podem utilitzar diferents tipus de peix com ara lluç, calet, llampuga... Si el peix que escollim no té espines, és menys laboriós i més ràpid. Un cop cuit el peix el deixem refredar; l'esmicolem amb els dits, les gambes o els escamarlans també. Fem una pasta i la lliguem amb una mica de beixamel. A la pasta també afegirem el suc que ens ha quedat a la plata del forn i el suc dels caps de les gambes o escamarlans.

Per bullir els canelons

Posarem a bullir una olla amb uns 2 litres d'aigua, una mica de sal i un rajolí d'oli. Quan l'aigua bulli anirem posant els canelons per tandes, els remenarem amb cura per tal que no s'enganxin. Controlarem el temps (entre 10 i 12 minuts), els retirarem amb l'escumadora i els posarem ben plans a sobre d'un eixugamà estés al marbre de la cuina.

Per a la beixamel

Escalfem la llet i la reservem. En una cassola fem fondre la mantega a foc suau, afegim la farina tot seguit i la coem uns 2 minuts (vigilem el foc, la mantega es crema amb facilitat). Anem afegint la llet calenta poc a poc remenant amb les varetes. Ho posem a punt de sal i pebre i afegim nou moscada. Quan comenci a bullir la retirem del foc. Si ens queden grumolls, passem la salsa per un colador fi o un colador xinés. 

Per acabar el plat

Omplim els canelons. Repartim el  farcit  a  cada caneló, els emboliquem i els anem posant amb cura a la safata de forn que prèviament hem untat amb mantega. Escampem la beixamel per sobre, hi afegim una mica de formatge ratllat per sobre i ho acabem amb uns trocets de mantega. Gratinem a 200 ºC fins que els canelons quedin rossos i els servim.

PER SABER-NE MÉS
Per fer els canelons de peix, podem utilitzar diferents tipus de peix. Aquests estan fets  de calet i llampuga i han tingut molt d'èxit. Podem tenir aquest plat fet amb antelació i el podem enfornar una estona abans de seure a taula.

RESULTAT A TAULA
Els  canelons de peix són un plat de festa i d'èxit assegurat.

Montse