INGREDIENTS PER A 5-6 PERSONES
2 carabassons (500 g)
3 pastanagues
1 ceba
Sal
Oli d'oliva verge extra
20 canelons
Per fer la beixamel
50 g de mantega
40 g de farina
1/2 l de llet
Sal
Pebre blanc mòlt
Nou moscada
Per gratinar
Formatge ratllat
Mantega
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Per fer les verdures
Netegem les verdures i les tallem a daus petits. Les reservem per separat.
En una paella amb oli posem la pastanaga, la deixem coure uns minuts i, abans que quedi rossa, afegim la ceba.
A mitja cocció incorporem el carabassó, salpebrem i remenem fins que les verdures estiguin cuites al dente.
Reservem.
Per bullir els canalons
Posem una olla amb aigua al foc, afegim sal i un rajolí d'oli. Quan l'aigua bulli afegim les làmines dels canelons una a una sense deixar de remenar perquè no s'enganxin. Les bullim el temps que indiqui el fabricant. Traiem les plaques una amb una escumadora i les dipositem planes a sobre d'un drap de cuina.
Per fer la beixamel
Fonem la mantega en una cassola a foc suau i hi afegim la farina. Li donem unes voltes vigilant que no es cremi.
Afegim tota la llet (a temperatura ambient) i remenem enèrgicament fins que s'espesseixi.
Hi afegim la sal, el pebre i la nou moscada al gust.
La beixamel no ha de bullir; quan veiem que comença a bullir, la retirem del foc.
Per acabar el plat
Omplim els canalons amb les verdures i els enrotllem.
En una plata de forn posem primer una mica de beixamel. Posem els canalons i els cobrim amb la beixamel.
Afegim per sobre el formatge ratllat i uns punts de mantega.
En aquest punt, els podem deixar preparats per l'endemà.
Per coure els canalons escalfem el forn a 200 ºC, aire i gratinador. Coem uns 15 minuts.
Vigilem el forn per tal que quedin massa rossos.
PER SABER-NE MÉS
Els canalons els podem deixar fets el dia anterior i també els podem congelar. Podem variar les verdures en funció del que tinguem a la nevera.
RESULTAT
Uns canalons diferents, bons i adients per a vegetarians.
Montse