Amanida de pop

Aranya d'es cap negre

Aranya d'es cap negre amb patates

Aranya fregida

Bacallà al pesto

Bacallà amb cigrons

 Bacallà amb allioli

Bacallà amb samfaina


Bacallà amb tomàquet

 

Bacoreta amb verduretes

 Bacoreta al forn

Bonítol al forn

Bonítol amb ceba

Bonítol escabetxat amb albergínia

Bonítol amb tomàquet

Bunyols de bacallà

 Bunyols de bacallà

Bunyols de sardines

Calamars a la bruta

Calamars a la romana

Xipirons amb tinta

 Calamars amb ceba

Calamars amb salsa

Calamars farcits  amb bolets

Calamars farcits


Calamarsos en ceba

Peix a la sal amb fonoll

 

Carpaccio de calet marinat

Calet Nandu Jubany

 Canada amb ceba

Canades de Blanes amb pebrot i ceba

 Canelons de peix

Canelons de peix

Càntara al forn

Cap roig amb maionesa d'alls escalivats i safrà

Cap roig i calet amb salsa roja

 Ceviche de corball

Cim i tomba de déntol

Congre amb pèsols

Congre amb patates i pèsols

Croquetes de peix

 Dentol al forn

Déntol amb vermut

Peix ràpid al forn

 

Esqueixada de bacallà

Verat curat amb sal fumada

Gogillo de dentón

Llampuga amb pebres

Tumbet de llampuga 


Llobarro al forn

 

Lluç Olaizola

LLuç al bitxo

Lluç farcit de porros i gambes


 Marmitako de bonitol

 

Peix a la paillota

Pastís de penegals

 

Peix espasa ( emperador) 

Cap roig i panegal a l'espatlla

Pop a la gallega

Pop blanc amb patates

Pop, com bullir-lo

Rap all cremat

Rap allagostat

Rap amb rossinyols!

Raors, lloritos, rosons

Lloritos, raors, rosons

Salmó al forn amb cítrics

Salmó fumat marinat

 Salmó salvatge a la sal

Sardines amb escabetx

Sardines al forn


Sardines en escabetx 

Sardines amb escabetx de cúrcuma

Seitons de Blanes arrebossats

seitons arrebosats

Seitons en vinagre

Sepia a la planxa

Sípia amb faves

 
Sèpia de Blanes amb patates i pèsols


Serviola amb escabetx

Sonsos de Blanes

Sorell amb albergínia

Suquet d'escòrpora

Suquet d'espet

Suquet de congre / Suquet de cogrio

Suquet de polla (escórpora) amb all i oli negatINGREDIENTS
Polla (escorpora) 700 
5 grans d'all 
Julivert
2 tomàquets
4 patates 
1 cullereta petita de pebre vermell
Oli d'oliva verge
Aigua de mar (o brou de peix)
Farina de blat de moro  ( maizena)
All i oli negat 

PREPARACIÓ
Piquem 4 grans d'all ( 1 el reservem per l'all i oli)
Piquem julivert ben petit, ratllem el tomàquet i reservem 
Pelem i tallem les patates bastant primes.
Posem oli en una cassola i en fred afegim els alls picats. Encenem el foc, li donem un parell de tombs,  i afegim la meitat del julivert i el tomàquet ratllat.
No ha de coure gaire, no l'hem de sofregir. 
Afegim el pebre vermell, li donem un parell de voles, incorporem les patates, li donem un parell de tombs més i afegim aigua de mar, no gaire (Si posessim massa aigua de mar, al reduir ens quedaria salat). El punt d'aigua es important, hem de tenir en compte que el peix també deixarà anar aigua.
El temps de cocció  de tot aquest procés, des de que comencem fins que posem el peix és d'uns 10 o 15 minuts , depen de les patates que utilitzem. 
Afegim el peix tallat. El cap obert per la meitat.  Tapem i deixem coure entre 10-15 minuts.
Mentre, amb l'all que hem reservat, preparem un all i oli negat i reservem.
Quan ja quasi està, afegim una mica de farina de blat de moro ( molt poca), això ens ajuda a acabar d'espessir el suquet.
Parem el foc i deixem reposar el suquet 10 minuts.
Abans de servir posem  hi al damunt l'allioli i  una mica de julivert, sacsegem una mica la cassola i ja podem servir-lo.
 
  
VIDEORECEPTA
LA RECEPTA EN 2 MINUTS
 
PER SABER-NE MÉS
Aquesta és una recepta marinera, de les que es cuinaven a mar.  És recepta és una de les primeres que va apendra Ferràn Adrià  del seu primer cap de cuina, Miquel Moll.  Després de més de 35 anys, Ferràn Adrià torna a cuinar aquesta recepta al restaurant Estimar amb Rafa Zafra.  Us deixem el
 
RESULTAT
Un suquet de peix autentic, ràpid i bo!
 
 
 
 

Suquet de panegals

Tàrtar de bacàlla

Tàrtar de tonyina vermella

conserva d'atún

Tonyina amb tomaquet

 Tonyina amb verdures i pesto

Ventresca de boníto del norte

Tataki tonyina

 Verat curat