
Polla (escorpora) 700
5 grans d'all
Julivert
2 tomàquets
4 patates
1 cullereta petita de pebre vermell
Oli d'oliva verge
Aigua de mar (o brou de peix)
Farina de blat de moro ( maizena)
All i oli negat
PREPARACIÓ
Piquem 4 grans d'all ( 1 el reservem per l'all i oli)
Piquem julivert ben petit, ratllem el tomàquet i reservem
Pelem i tallem les patates bastant primes.
Posem oli en una cassola i en fred afegim els alls picats. Encenem el foc, li donem un parell de tombs, i afegim la meitat del julivert i el tomàquet ratllat.
No ha de coure gaire, no l'hem de sofregir.
Afegim el pebre vermell, li donem un parell de voles, incorporem les patates, li donem un parell de tombs més i afegim aigua de mar, no gaire (Si posessim massa aigua de mar, al reduir ens quedaria salat). El punt d'aigua es important, hem de tenir en compte que el peix també deixarà anar aigua.
El temps de cocció de tot aquest procés, des de que comencem fins que posem el peix és d'uns 10 o 15 minuts , depen de les patates que utilitzem.
No ha de coure gaire, no l'hem de sofregir.
Afegim el pebre vermell, li donem un parell de voles, incorporem les patates, li donem un parell de tombs més i afegim aigua de mar, no gaire (Si posessim massa aigua de mar, al reduir ens quedaria salat). El punt d'aigua es important, hem de tenir en compte que el peix també deixarà anar aigua.
El temps de cocció de tot aquest procés, des de que comencem fins que posem el peix és d'uns 10 o 15 minuts , depen de les patates que utilitzem.
Afegim el peix tallat. El cap obert per la meitat. Tapem i deixem coure entre 10-15 minuts.
Mentre, amb l'all que hem reservat, preparem un all i oli negat i reservem.
Quan ja quasi està, afegim una mica de farina de blat de moro ( molt poca), això ens ajuda a acabar d'espessir el suquet.
Parem el foc i deixem reposar el suquet 10 minuts.
Abans de servir posem hi al damunt l'allioli i una mica de julivert, sacsegem una mica la cassola i ja podem servir-lo.
VIDEORECEPTA
LA RECEPTA EN 2 MINUTS
PER SABER-NE MÉS
Aquesta és una recepta marinera, de les que es cuinaven a mar. És recepta és una de les primeres que va apendra Ferràn Adrià del seu primer cap de cuina, Miquel Moll. Després de més de 35 anys, Ferràn Adrià torna a cuinar aquesta recepta al restaurant Estimar amb Rafa Zafra. Us deixem el
Aquesta és una recepta marinera, de les que es cuinaven a mar. És recepta és una de les primeres que va apendra Ferràn Adrià del seu primer cap de cuina, Miquel Moll. Després de més de 35 anys, Ferràn Adrià torna a cuinar aquesta recepta al restaurant Estimar amb Rafa Zafra. Us deixem el
RESULTAT
Un suquet de peix autentic, ràpid i bo!
Un suquet de peix autentic, ràpid i bo!