Sardines amb escabetx de cúrcuma

INGREDIENTS PER A 4 o 5 PERSONES

1 kg de sardines
2 cebes
2 pastanagues
4 grans d’all
1 bitxo
2 fulles de llor
1 branca de romaní
1 branca de farigola
1 cullerada de pebre de Jamaica (sencer)
1 cullerada rasa de pebre vermell fumat
1 cullerada rasa de cúrcuma
Sal
300 ml d’oli d’oliva verge extra
100 ml de vinagre de poma
Farina de blat per fregir les sardines

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Tindrem les sardines netes, sense cap ni tripa.
Tallem la ceba a la juliana i les pastanagues a bastonets. Aixafem els alls sense pelar-los.
Passem les sardines per farina.
Posem oli en una paella, l’escalfem  i fregim les sardines. Reservem.
En el mateix oli, fregim a foc suau les cebes, les pastanagues i els alls uns 7 minuts.
No ha de quedar daurat, sinó al dente.
Incorporem les herbes, el bitxo, el pebre vermell i el de Jamaica. Fregim uns segons.
Incorporem el vinagre i deixem que evapori uns segons.
Afegim les sardines, deixem que es facin 2 o 3 minuts i parem el foc.
Passem l’escabetx preferentment a un recipient de vidre i, quan estigui a temperatura ambient, ho guardem a la nevera, tapat.

PER SABER-NE MÉS

Els escabetxos són fàcils de fer i es guarden dies a la nevera. Feu-ne quantitat i tindreu un bon recurs. Deixeu-lo reposar 24 hores abans de consumir-lo; millora molt.

RESULTAT A TAULA

Boníssim, diferent, per sucar-hi pa!

Júlia