INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
1 aranya d'uns 600 g
3 alls
3 branquetes de julivert
1 tomàquet
1 ceba
600 g patates
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem i tallem a rodanxes l'aranya. Compte amb les punxes! (Si l'hem comprat a la peixateria ja els hi hauran tret).
Amb el cap i la cua fem un brou com la recepta del congre amb pèsols.
Posem oli en una cassola i encenem el foc.
Afegim l'all sencer i el julivert picat.
Remenem i hi incorporem el tomàquet ratllat.
Donem unes voltes al sofregit i afegim les patates tallades a daus petits i la ceba tallada a trossos grans.
Donem unes voltes i hi posem el peix al damunt.
Afegim brou (poc perquè el peix ja treurà aigua), i tapem la cassola.
Deixem coure 20 minuts. Posem a punt de sal i pebre i, quan les patates siguin cuites, ja ho tenim llest per servir.
PER SABER-NE MÉS
Aquest és un plat típic que els pescadors feien a bord, ràpid de preparar, econòmic i molt complet per a atipar la tripulació.
RESULTAT A TAULA
Un suquet de peix mariner, tradicional, fàcil de fer i molt bo. Què vagi de gust
Montse