Pastel de moras

INGREDIENTS 

Per a la base

250 g galetes Maria o Digestive
125 g de mantega

Per a la crema

500 g de formatge fresc tipus Philadelphia
250 ml de llet
100 g de sucre
2 sobres Vainilla (8 g cadascun) 
3 làmines de gelatina  
1 culleradeta de remolatxa en pols (o colorant vermell)

Per a la cobertura
300 g de mores (més les que utilitzem per decorar, uns 65 g)
El suc de mitja llimona
120 g de sucre
130 ml d’aigua
3 làmines de gelatina 

Preparem un motlle de 22 cm desmotllable folrat amb paper de forn.

PREPARACIÓ TRADICIONAL 

Preparem la base
Posem les galetes dins de la  picadora i les triturem ben fines, s
eguidament afegim la mantega amb textura de pomada a trossos petits i barregem fins a aconseguir una pasta homogènia. 
Posem la barreja al motlle, la compactem i l'anivellem amb una espàtula.
Tapem i reservem a la nevera.

Preparem la crema
Posem 3 làmines de gelatina uns minuts en remull amb aigua.
En un cassó posem el formatge i, amb les varetes manuals o elèctriques, el remenem fins que quedi una textura suau.
Afegim la llet, continuem barrejant, incorporem el sucre i la vainilla. En aquest punt, escalfem suaument sense deixar de remenar, no ha de bullir.
Hi afegim les làmines de gelatina hidratades.
Quan tinguem la barreja calenta, la retirem del foc i incorporem el colorant fins que ens quedi un color rosat suau.
Aboquem la barreja al motlle on tenim la base de galeta. El deixem a la nevera mínim una hora i mitja.
Es pot deixar tota la nit. 

Preparem la cobertura

La prepararem quan la crema que tenim a la nevera estigui freda.
Agafem 3  làmines de gelatina i les posem uns minuts en remull amb aigua.
Triturem les mores amb la batedora. N'hem guardar algunes per decorar. Colem el triturat amb un colador o amb un colador xinès i posem el suc en un cassó.
Afegim el suc de llimona, l'aigua, el sucre i escalfem suaument sense deixar de remenar. No ha de bullir. Afegim la gelatina, la barregem i aboquem la cobertura al motlle que tenim a la nevera. Deixem refredar i el deixem de nou a la nevera unes 2 hores més.
 

PREPARACIÓ AMB THERMOMIX 

Preparem la base
Posem les galetes dins del vas i  programem 10 segons, velocitat 7.
Seguidament afegim la mantega a trossos petits i programem 10 segons, velocitat 5.
Passem la barreja al motlle, el compactem i l'anivellem.  Tapem guardem a la nevera.

Preparem la crema

Si utilitzem gelatina en làmines, agafem 2 làmines i les posem uns minuts en remull amb aigua.
Posem tots els ingredients al  vas i programem 10 minuts 80ºC  velocitat 2. 
Aboquem  la crema  sobre la base de la galeta, la deixem refredar una mica  i la tornem a deixar a la nevera almenys una hora i mitja.
Es pot deixar tota la nit. 

Preparem la cobertura
Posem 3 làmines de gelatina i uns minuts en remull amb aigua.
Reservem algunes mores per decorar.
Afegim tots els ingredients, menys la gelatina, i programem  10 minuts, 80 ºC, velocitat 3.
Filtrem la barreja amb un colador gruixut per tal d'eliminar les llavors de les móres.
Tornem a posar al vas el líquid filtrat, hi afegim la gelatina i programem 5 minuts, 50 ºC  velocitat 3.
Escampem la cobertura sobre la crema i ho entrem a la nevera durant 2 hores més.

PER SABER-NE MÉS
Si no tenim remolatxa en pols, podem substituir-la per colorant vermell. L’objectiu és aconseguir una bonica crema rosa.
En temporada de mores, si en recollim, les podem congelar netes i ben escorregudes. Quan les descongelem estaran perfectes i en podem menjar tot l'any.

RESULTAT
Un pastís suau, boníssim i vistós.

Montse i Júlia