Ametllats

INGREDIENTS  (surten uns 35-40 ametllats)

150 g de sucre
86 g de clares d’ou (2 o 3 clares)
250 g  d’ametlla mòlta
1 culleradeta de ratlladura de llimona
Ametlles marcones crues senceres 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem les clares en un bol i les muntem a punt de neu amb un batedor, si son varetes elèctriques millor.
Quan les clares estiguin muntades, sense deixar de remenar, afegim el sucre a poc a poc.
Afegim la ratlladura de llimona i  l'ametlla mòlta (de mica en mica), remenant manualment embolcallant, fins que ens quedi una massa homògenia.
Escalfem el forn a 170 ºC
Preparem la safata gran i hi posem paper de forn.
Passem la massa a una mànega i anem formant boletes deixant un parell de centímetres de separació..
Posem damunt de cada galeta una ametlla marcona sencera.
Enfornem a 170 ºC 15 minuts i ja els tenim llestos.

PER SABER-NE MÉS
Son tan fàcils que els podeu fer amb els petits de casa.
Nosaltres els fem el dia que fem crema catalana i així aprofitem les clares.  

RESULTAT A TAULA
Els ametllats són unes de les galetes típiques catalanes per excel·lència.  Sempre vénen de gust. 

Montse