Bunyols de crema

INGREDIENTS PER FER UNS 40 BUNYOLS

350 g de llet 
75 g d'anís (opcional)
200 g de farina fluixa 
4 o 5 ous 
25 g de sucre
8 g sucre avainillat
Canyella en pols  (1/4 de cullera de cafè)
La pell d'una  llimona ratllada
Matafaluga (1/4 de cullera de cafè)
Crema catalana (per farcir tots els bunyols, 500 ml) Us deixem la recepta

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Barregem la farina amb la sal, el sucre avainillat, la canyella, tamisem i reservem.
Posem en un cassó la llet, l'anís i el sucre. Mentre ho escalfem hi ratllem la pell d'una llimona. 
Remenem suaument i, abans que bulli, hi aboquem la farina de cop.
Remenem enèrgicament un minut fins que quedi ben integrat i la pasta es desenganxi una mica de les parets del cassó.
En aquest punt ho retirem del foc.
Seguidament, hi afegim els ous d'un en un. Primer un ou, remenem fins que s'integri del tot, després el següent. Seguim fins a incorporar tots els ous.
Ens quedarà una massa tova. La posem dins d'una mànega pastissera. Per donar forma als bunyols farem servir una cullera de fer boles de gelat. Si no disposem de  l'estri dels gelats, donarem la forma amb dues culleres.

Escalfem l'oli a foc mitjà, 145 -150 ºC
Amb la mànega pastissera, posem porcions de massa dins de la cullera de fer boles de gelat (que abans haurem untat amb oli), i ho anem posant a la cassola.
Un cop tinguem tota la cassola plena de bunyols, els deixem coure a foc suau uns 12-13 minuts.
És important que no en posem molts de cop, hem de deixar-los espai perquè augmentin el volum i donin la volta ells sols. 
Un cop cuits, els ensucrem.
Si els volem farcir, posem la crema dins d'una mànega pastissera amb una boca fina i els farcim d'un en un.
Us deixem la recepta de la crema.
Els farcim amb crema o amb el que més ens agradi: trufa, nata, xocolata, etc.

PER SABER-NE MÉS

Per fer aquests bunyols, és important controlar la temperatura de l'oli i el temps de fregit. Temperatura mitjana i paciència. En cas contrari els bunyols queden crus. El resultat s'ho val.

VIDEORECEPTA
Bunyols de cremaLa recepta en 3 minuts

 

 

RESULTAT A TAULA

Sols, amb sucre o farcits al gust. Boníssims!

Montse i Júlia