INGREDIENTS PER A 5-6 PERSONES
Per fer el pa de pessic
5 ous
115 g de sucre
62 g de midó de blat de moro ( Maizena )
50 g de farina fluixa
50 g de cacau en pols
30 ml d'almívar neutre amb una mica de rom o brandy
Per l'almivar
Aigua mineral i sucre
Per al cremós de xocolata
175 g de nata líquida del 35%
75 g de xocolata amb llet
1 full de gelatina
10 g de sucre
Per al guarniment
Xocolata negra i xocolata amb llet
PREPARACIÓ DEL CREMÓS
Posem la gelatina amb aigua per hidratar-la. Escalfafem la xocolata amb llet suaument, ho podem fer amb el microones (compte que no es cremi), reservem. Escalfem la nata i el sucre, retirem del foc, incorporem la gelatina prèviament hidratada i la xocolata amb llet. Ho barregem tot i ho deixem refredar.
PREPARACIÓ DEL ALMIVAR
Posem en un cassó, aigua i sucre a parts iguals i escalfem a foc mitja mentre remenem.
Quan bulli, continuem remenant un parell de minuts. Deixem refredar i ja està llest.
PREPARACIÓ DEL GUARNIMENT
Amb un ganivet o una espàtula metàlica rasquem la xocolata negra de manera que ens quedin encenalls més aviat grans. Fem el mateix amb la xocolata amb llet i reservem.
PREPARACIÓ DEL TRONC DE XOCOLATA
Separem les clares dels rovells. Barrejem les clares i el sucre amb les varilles fins al punt de neu. Després, també amb les varetes, afegim els rovells. Seguidament afegim el cacau en pols, la farina i el midó de blat de moro, prèviament tamisats, en forma de pluja.
Folrem la plata del forn amb paper de forn. Estenem la barreja i enfornem durant 7 min a 200ºC , no ha de quedar rossa. Traiem la massa del forn i l'enrotllem quan encara és una mica calenta per tal que agafi la forma. Si la deixem coure massa ens costarà d'enrotllar.
Un cop freda, desenrotllem i retallem els costats per tal de que ens quedi un rectangle.
Pintarem la base amb la preparació d'almívar.
Barrejem el cremós amb les varilles i posem al damunt del pa de pessic 2/3 parts, la resta el reservem. Enrrotllem el braç de gitano. Cobrim tot el braç amb la resta de cremós que hem reservat. Ho cobrim amb els encenalls de xocolata.
PER SABER-NE MÉS
El pa de pessic ha de quedar prim. Si quan surt del forn ha pujat massa, el cobrim amb paper d'alumini i presionem lleugerament perque quedi més prim.
Podem deixar mig preparat el braç el dia anterior. El deixem enrotllat amb el farcit i embolicat amb paper film a la nevera.
L'almivar es conserva bé a la nevera varies setmanes.
RESULTAT
Un postre irresistible per a tots els llaminers.
Montse