INGREDIENTS
Per a la massa
250 g de farina de força
25 g de llevat de forner fresc
3 cullerades soperes d'aigua
115 g de mantega
1 cullerada sopera de llet
2 cullerades soperes d'anís
1 cullerada sopera de tarongina (aiguanaf)
1 culleradeta de cafè de sal
1 pols de canyella
1 pell de llimona ratllada
2 ous
1 rovell
Per fer el massapà
50 g de sucre
50 g d'ametlla crua mòlta
1 clara d'ou
Per decorar
Fruita confitada al gust
25 g de pinyons
20 g de sucre
1 ou batut
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Una estona abans traiem la mantega de la nevera per tenir-la a temperatura ambient.
Barregem el llevat amb 3 cullerades d'aigua tèbia. En un bol barregem bé tots els ingredients de la massa menys la farina i la mantega.
En un altre bol posem la farina en forma de volcà. Afegim de mica en mica la barreja del bol anterior.
Barregem bé i al final li afegim la mantega a poc a poc fins aconseguir una massa fina i elàstica.
Preparem el massapà fent una barreja amb l'ametlla mòlta, el sucre i la clara d'ou.
Estirem la coca en diagonal a la plata del forn i la pintem amb l'ou batut.
Seguidament escampem el massapà amb un pinzell per tota la superfície.
Afegim la fruita confitada, els pinyons i la deixem reposar 2 hores tapada dins del forn fred.
Una estona abans d'acabar el temps de repòs, la traiem.
Escalfem el forn a 180 ºC. Quan estigui calent, escampem el sucre sobre la coca i la deixem coure uns 20 minuts.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta és de la nostra amiga Rosa Maria Casany. L'aiguanaf o tarongina (castellà: agua de azahar) és un destil·lat de la flor del taronger. El podem trobar als supermercats a la zona de pastisseria.
RESULTAT A TAULA
Unes postres tradicionals que no poden faltar a taula per la berbena i el dia de Sant Joan.
Montse