Roses de Sant Jordi

INGREDIENTS PER A 6 ROSES

2 o 3 pomes
1 massa de pasta de full quadrada
4 cullerades de melmelada 
2 cullerades d'aigua mineral
El suc de mitja llimona
1/2 cullerada de farina
Canyella en pols
Sucre en pols
 


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem les pomes, traiem el cor,  les tallem a quarts i laminem.

Preparem una cassola o un bol; depenent si escaldem la poma o la posem al microones. Afegim el suc de llimona.
A mesura que tallem les pomes afegim el suc per evitar que s'oxidin.

Cocció de la poma:
Escaldades:   Traiem les pomes de la cassola i escalfem la mateixa aigua amb llimona.  Quan comenci a bullir afegim la poma, esperem que torni a arrencar el bull i l'escaldem durant 50-60 segons. Parem el foc, les escorrem i reservem.
Al microones: Posem el bol al microones uns 3 i 5 minuts a la màxima potència. El temps de cocció pot variar en funció del microones, del tipus de poma i del gruix dels talls.

La poma ha de quedar flexible per tal que no es trenqui quan l'enrrotllem.

Barregem la melmelada amb una mica d'aigua mineral i reservem.

Desemboliquem la pasta de full i l'estirem amb el corró escampant una mica de farina. 
Dividim la pasta de full en 6 tires iguals, escampem la melmelada i punxem la massa amb una forquilla.
Anem posant els talls a la part superior de cada tira,  dobleguem la part inferior agafant una mica la poma tal com us mostrem a la videorecepta.
Enrotllem la tira de pasta formant la rosa i la col·loquem en un motlle de magdalenes. Fem el mateix amb la resta de tires.
Escalfem el forn a 190 ºC i enfornem durant 40-45 minuts. Els últims minuts vigileu, cada forn és diferent.
Un cop cuites, desemmotllem les roses, les posem en una safata, els hi afegim una mica de canyella en pols i les espolsem amb sucre en pols.

  

PER SABER-NE MÉS

Aquesta és una recepta molt popular a les xarxes. És tant senzilla podeu preparar les roses amb la mainada.
És important que la poma ja sigui freda quan munteu les roses, si no la massa quedarà toba i no us anirà bé.


L
A RECEPTA EN 2 MINUTS

Roses de pomaVIDEORECEPTA

 

 

 

RESULTAT A TAULA

Uns pastissets originals i bons. Feliç Sant Jordi!

Montse