INGREDIENTS
6 clares d'ou
140 g de farina
250 g de sucre
Un pols de sal
1 sobre de llevat
90 g d'oli d'oliva
La pell ratllada d'una llimona
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem un motlle de uns 20-22 cm, l'untem amb mantega i l'empolsimem amb farina, i espolsem la que sobri.
Escalfem el forn a 180ºC. Ratllem la pell de la llimona i reservem.
Tamisem la farina barrejada amb el llevat i reservem.
Posem les clares en un bol, afegim un polsim de sal i amb les varetes elèctriques muntem les clares a punt de neu.
Sense parar de remenar, afegim el sucre de mica en mica.
Després incorporem la pell de llimona.
A continuació hi anem incorporant farina, poc a poc.
Acabem afegint l'oli mentre anem remenant suaument per tal de que quedi una massa homogènia i la passem al motlle.
Enfornem 30 minuts a 180ºC passat aquest temps, punxem amb un escuradents i si surt net ja el podem treure del forn. Servir empolsimat amb sucre de llustre.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta és una recepta d'aprofitament, en aquest cas hem utilitzat les clares que ens han sobrat al fer la crema catalana, la crema de Sant Josep. De fet, si teniu una mica de pràctica, no cal llevat, les clares ben treballades ja fan la seva funció. La recepta original d'aquest pa de pessic és del llibre Confiteria i Reposteria, de Maria Mestayer de Echagüe, Marquesa de Parabere (Bilbao, 1878-1956). Nosaltres l'hem trobat al bloc Mançanes i no pomes de Chus i Sandra, elles han substituït la mantega per oli d'oliva per donar-li un toc més saludable.
LA RECEPTA EN UN MINUT
RESULTAT A TAULA
Un pa de pessic esponjós, ideal per esmorzar, berenar.
Montse