Crema de carbassa i poma

PREPARACIÓ PER A 4 PERSONES

INGREDIENTS
125 g de porro 
100 g de ceba de Figueres 
600 g de carabassa
1 poma golden
50 g d'oli d'oliva 
800 ml de brou de verdures suau
Sal
Pebre blanc 

Per fer el brou de verdures
Verdures variades: la part verda del porro, un tros d'api, una ceba, un tros de pebrot verd, 2 pastanagues i una mica de julivert.
Oli d'oliva verge
1,5 l d'aigua mineral o filtrada
Sal

Preparem el brou 
Pelem la ceba i la tallem a octaus. Rentem el pebrot i el tallem a trossos. Pelem les pastanagues i les tallem a rodelles. Rentem el julivert.
Posem oli en una olla, quan sigui calent afegim les verdures i les saltem uns minuts.
Afegim l'aigua i bullim 25 minuts. Colem i reservem.



PREPARACIÓ TRADICIONAL
Pelem la ceba, la tallem i reservem. 
Netegem el porro,  el  tallem i reservem.
Pelem la carabassa, la tallem a trossos i reservem.
Agafem una olla, hi afegim una mica d'oli i ofeguem la ceba i el porro fins que quedi transparent.
Pelem la poma i la carabassa, les tallem a trossos i les afegim a l'olla. Ho deixem uns minuts més metre ho remenem. Afegim  750 ml de brou de verdures,
bullim 25 minuts i parem el foc.
Uns minuts abans d'acabar salpebrem. Deixem que perdi temperatura i triturem amb la batedora. 
Rectifiquem de sal. Ajustem la textura afegint caldo, si cal.


PREPARACIÓ AMB THERMOMIX
Pelem la ceba, la tallem a quarts, tallem el porro a trossos i ho posem dins del vas.  Programem 5 segons,  velocitat 5.
Amb l'espàtula, fem baixar la ceba i el porro de les parets del vas, afegim l'oli  i programem varoma, 5 minuts, velocitat 2.
Pelem la carabassai la poma, les tallem a trossos i les afegim al vas. Programem 2 minuts, varoma, velocitat 2.
Afegim 800 ml de brou, salpebrem  i programem  25 minuts, varoma, velocitat 2.
Triturem programant  1 minut a velocitat progresiva 5-10.
En funció de la textura, afegim més brou.
 

PER SABER-NE MÉS
El brou de verdures el podem comprar. Però és molt fàcil fer-lo a casa. 
Podem fer-ne més quantitat i guardar-lo per a altres preparacions.


La crema de carabassa es guarda uns dies a la nevera i es congela bé.

VIDEORECEPTA

Creama de carbassa La recepta en 2 minuts

 

 

 

RESULTAT A TAULA
Una crema saludable i econòmica. La podem servir calenta o tèbia, acompanyada  amb crostonets de pa torrat, unes fulles de julivert, menta, porradell etc.

 

Montse