Salmorejo de remolatxa

INGREDIENTS PER A 4-5 RACIONS

300 g ge remolatxa cuita
700 g de tomàquet madur
Una llesca de pa de pagès sense la crosta (40 g)
1/2 gra d'all petit
30 ml de vinagre de xerès
50 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
150 ml d'aigua mineral o filtrada

PREPARACIÓ

Rentar bé les remolatxes i raspatllar-les sota l'aixeta. Bullir-les uns 30 o 40 minuts.
Una vegada fredes, pelar-les i tallar-les a trossos.
Rentar els tomàquets i tallar-los a trossos.
Retallar la crosta del pa i esmicolar la molla amb els dits.
Posar en un got batedor o en un robot de cuina la remolatxa, el tomàquet, l'all i el pa.
Afegir l'oli, el vinagre, la sal i l'aigua,
Triturar fins a obtenir una textura homogènia.
Passar pel colador xinès. Rectificar de sal i de vinagre.
Conservar a la nevera i servir ben fred.

PER SABER-NE MÉS

Si no us ve de gust bullir remolatxa, utilitzeu la que ja ve bullida en conserva.

Es pot fer aquest salmorejo amb batedora manual, en aquest cas talleu el tomàquet i la remolatxa a daus més petits per facilitar el triturat. Passar pel colador xinès no és imprescindible, però elimina les llavors del tomàquet i afina molt la textura.

VIDEORECEPTA
Salmorejo de remolatxaLa recepta en 1 minut

 

RESULTAT A TAULA

Sorprenent el gust avellutat i refrescant. Molt recomanable.

Júlia