INGREDIENTS
8 ales de pollastre
200 g de soja
100 g de sake
75 g de mirin
100 ml de brou de pollastre ( opcional)
50 g de sucre
1 ceba
5 g de gingebre
Oli
Sèsam
1 all
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparació de la salsa teriyaki
Agafem un cassó i afegim la soja, el sake, el mirin, el brou, el sucre, el gingebre i la ceba tallada a trossos grans.
Ho deixem coure a foc lent fins que redueixi a la meitat del seu volum. Colem i reservem.
Agafem les ales de pollastre i en fem 2 trossos. Les daurem (marquem) a foc fort en una paella amb poc oli i sense salar.
Posem les ales sobre paper de cuina i les eixuguem una a una per treure l'excés d'oli.
Eixuguem la paella i hi tornem a posar les ales. Tirem al damunt la salsa i glacegem a foc fort uns minuts. Amb una cullera, les anirem regant amb la salsa perquè quedin ben impregnades. Acabem el plat escampant sèsam per sobre.
PER SABER-NE MÉS
La salsa teriyaki la podeu fer servir tant per a plats de carn com de peix blau. Amb la tonyina, queda espectacular.
Recepta del cuiner Bernat Badia. Taller de cuina Miele Center
RESULTAT A TAULA
Aquesta recepta la podeu fer com a plat o com a tapa.
Montse