INGREDIENTS PER FER UNS 30 PANELLETS
250 g d'ametlla molta
200 g de sucre
150 g de patata
80 g de gra d'ametlla
120 g de pinyons
30 g de coco ratllat
Cireres confitades
1 ou
La pell de 1/2 llimona ratllada
PREPARACIÓ
Preparem la massa
Bullim la patata, la deixem refredar i reservem. Fem una barreja amb el sucre i la patata, afegim l'ametlla i la pell de llimona. Ens ha de quedar una pasta (massapà) compacta. Ho posem en una plata rectangular, la cobrim amb paper film i la deixem a la nevera unes hores. També ho podem fer d'un dia per l'altre.
Preparem els panellets
Separem la clara de l'ou. Traiem la plata de la nevera i, amb un ganivet, marquem de dalt a baix i de costat a costat fent cuadrets, això ens ajudarà a que tots els panellets siguin de la mateixa mida. Ens empolsem les mans amb farina per evitar que s'enganxi la massa.
De pinyons
Els pinyons els remullarem una estona abans amb aigua; evitarem que es torrin massa al forn.
Agafem trossets de massa, fem boletes, les passem per la clara d'ou batuda i les cobrim de pinyons. Per tal que els pinyons s'enganxin, podeu agafar una tassa de cafè, posar els pinyons dintre i passar la bola amb petits moviments de rotació. És una bona manera.
D'ametlla picada
Agafem trossets de massa i fem petites barretes, com si fessim croquetes. Les passem per la clara d'ou i les arrebossem amb granet d'ametlla.
De coco
Barregem el mateix volum de massa i coco ratllat. Treballem perquè s'integri bé. Formem petites piràmides i arrebossem amb coco.
De cirera
Agafem trossets de massa, fem boletes, les passem per clara d'ou i posem mitja cirera confitada.
Cocció
Pintem els panellets amb el rovell d'ou batut afegint-hi dues cullerades d'aigua per fer-lo més líquid. Posem els panellets en una safata d'anar al forn untada amb mantega. Entrem els panellets al forn calent a 220ºC uns 10 minuts. Vigilem el forn i quan agafin un color daurat els retirarem.
Bona castanyada!
Montse i Júlia