INGREDIENTS PER 6-8 PERSONES

250 g de formatge cremós (Philadelphia)
250g de formatge mascarpone
75 g de formatge rul•lo de cabra sense la pell
2 iogurts naturals (tipus grec o de llimona)
3 ous
150 g de sucre
El suc d'una llimona
La pell ratllada d'una llimona
80 g de farina de blat de moro (Maizena)
1 cullerada de llevat químic (Royal)


PREPARACIÓ I COCCIÓ

En un bol gran barregem la farina i el llevat i ho reservem. En un altre bol, ratllem la pell de la llimona sense agafar la part blanca, espremem el suc de la llimona, hi afegim la resta dels ingredients i els barregem amb la batedora fins a obtenir una massa fina i sense grumolls. Incorporem la barreja de farina i llevat tamisada dues vegades i ho acabem de barrejar embolcallant suaument amb l'espàtula. Preparem un motlle untant-lo amb mantega i empolvorant-lo amb farina i hi aboquem la barreja. Introduïm el pastís al forn calent a 180 ºC, durant 45minuts. El deixem refredar i el desemmotllem.


PER SABER-NE MÉS

Hem d'anar amb compte amb el motlle que utilitzem. Els pastissos de formatge tenen una textura molt líquida i, si el motlle és desmuntable i no ajusta bé, la massa degotarà dins del forn. Hem d'untar el motlle amb mantega i enfarinar-lo bé per tal que, un cop cuit ,es desprengui sense trencar-se. També podem utilitzar pa ratllat en lloc de farina. La cocció ha de ser precisa, si el coem massa estona el pastís ens quedarà fort. L'hem de punxar amb un escuradents: si surt líquid, el coem una mica més; si l'escuradents surt amb petits grumolls, senyal que està fet. En el cas dels pastissos de formatge, difícilment ens sortirà l'escuradents net. Com que porta farina de blat de moro aquest pastís és apte per a celíacs, però no us oblideu d'enfarinar el motlle amb la farina adient!
Com tots els pastissos de formatge, milloren si els deixem reposar un dia a la nevera.


RESULTAT A TAULA
Un pastís de formatge amb gust de llimona, senzill, ràpid i fàcil de fer. Que vagi de gust!


Júlia