INGREDIENTS
350 g de formatge cremós tipus Philadelphia
3 ous de 50 g
2 iogurts naturals
2 mides de iogurt de sucre
1 cullerada de farina
1 sobre de llevat químic
1 mida de iogurt de llet
1 mida de iogurt de crema de llet del 35%
Per a la cobertura
350 g de cireres
120 g de sucre
2 cullerades de suc de llimona
1/4 de poma ratllada
1 raig de brandi
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Cobertura
Rentem les cireres i retirem el pinyol amb un boli Bic. Les posem en una cassola, afegim el sucre i ho deixem a la nevera 1 hora. Després, afegim la llimona i la poma ratllada. Escalfem a foc suau fins que comenci a bullir. Incorporem el raig de brandi, remenem suaument de tant en tant, evitant que les cireres es trenquin. Deixem coure 20 minuts i reservem.
Preparem un motlle l'untem amb mantega i l'empolsem amb farina. Escalfem el forn a 170 ºC.
Preparació del pastís
En un bol posem el formatge, remenem amb les varetes i afegim els 3 ous d'un en un. Continuem remenant i incorporem per aquest ordre: els iogurts, la llet, la crema de llet, la farina, el sucre i finalment el llevat. Ho posem al motlle i ho enfornem a 170 ºC, 45-50 minuts. Punxem amb un escuradents per comprovar la cocció. Deixem refredar i posem la cobertura de cireres.
PER SABER-NE MÉS
Per traure el pinyol, farem servir un bolígraf Bic. Traiem la mina i, per la punta, premem sobre la cirera per la part on hem tret la cua. El pinyol sortirà de cop i ben net.
Si fem més quantitat de cobertura, podem guardar-la en un pot esterilitzat. La posem al pot quan encara és calenta, tapem, i deixem el pot de cap per avall unes hores. Així es pot conservar vàries setmanes.
RESULTAT A TAULA
Un pastís de cireres vistós i deliciós. L'heu de fer!
Montse