INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
900 g de peix net I filetejat, (en aquesta recepta bacoreta)
500 ml d'oli d'oliva verge extra
180 ml de vinagre de vi blanc
3 o 4 grans d'all sencers i amb pell
Unes branquetes de farigola
1 branqueta de romaní
2 fulles de llor
1 cullerada de pebre negre en gra
1 culleradeta de pebre vermell dolç
2 carxofes
PREPARACIÓ
A la peixateria demanem que ens preparin el peix sense cap ni espines i filetejats.
En una cassola posem l'oli, els grans d'all, els grans de pebre i les herbes. Escalfem l'oli i quan les herbes i l'all comencin a fregir-se, (això fa que l'oli agafi tota l'aroma de les herbes), afegim el pebre vermell dolç.
Donem un tomb ràpid per tal que no es cremi.
Afegim el vinagre de vi blanc.
Remenem una mica perquè el vinagre s'evapori i no quedi massa fort.
Posem els filets de peix i ho deixem mig minut i apaguem el foc.
Apaguem el foc i ho deixem a la mateixa cassola o en una plata, de manera que quedi tot cobert per l'escabetx.
Agafem les alberginies , les tallem a trossos, les salem i les enfarinem.
Les fregim fins que quedin rosses i les col·loquem al damunt del peix ell perqué agafin el gust de l'escabetx.
VIDEORECEPTA La recepta en 2 minuts ( en el video cuinem sorell, però el procés és el mateix)
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta es pot fer amb sorell, tonyina, bonítol, serviola, etc. Si són sardines les coem a part, les fregim lleugerament enfarinades, les posem damunt l'escabetx just acabat de fer.
En funció de l'època de l'any, podem canviar les albergínies per carxofes.
Aquesta recepta ens l'ha ensenyat a fer la Joana Moreno.
Montse i Júlia