INGREDIENTS

1/2 kg de mongetes del ganxet cuites
2 grans d'all pelats i picats
El suc d'1 llimona
Aigua de bullir les mongetes
Sal
Oli d'oliva verge extra
Pebre vermell dolç o picant
1 cullerada de postres de comi molt
4 cullerades ben plenes de tahina (mantega de sèsam torrat)

 

PREPARACIÓ

Posem tots els ingredients, excepte el pebre vermell, al vas de la batedora o dins d'un robot de cuina.
Els triturem fins que quedin com un puré suau.
Ho posem dins d'un bol. Podem afegir una mica de pebre vermell per sobre i servim.
Amb el suc de bullir les mongetes, podem ajustar la textura de l'hummus al nostre gust i fer-lo més líquid.
Es pot servir tebi o fred.

 

 

PER SABER-NE MÉS

Aquest hummus l'hem volgut fer amb mongetes del ganxet de la conca del Tordera. Són de pell fina, de gust suau i mantegós, una de les millors varietats de llegum que podeu tastar. Si les voleu bullir a casa, les heu de rentar bé sota l'aixeta, deixar-les escórrer i posar en remull amb aigua mineral o filtrada el dia abans. L'endemà, canvieu l'aigua i poseu-les a bullir a foc suau uns 30 o 40 minuts. Traieu l'escuma que es forma. Podeu afegir una culleradeta de comí en gra per tal de digerir-les millor.


RESULTAT A TAULA

Ho podem servir amb bastonets de verdures al gust: pastanaga, api, cogombre... Nosaltres també hem tallat ceba tendra i tomàquet i ho hem sucat amb l'hummus, molt bo!

Montse i Júlia