INGREDIENTS
Amanida variada (fulles verdes)
Taronges
Llagostins
Oli d'oliva verge extra
1 llimona
Sal
PREPARACIÓ
Podem comprar els llagostins bullits; això ens facilitarà la feina.
Si els comprem congelats, els descongelem, els bullim uns minuts amb aigua i sal i els deixem refredar; els pelem deixant les cues senceres.
Pelem la taronja a sang i, amb un ganivet adient, anem tallant els grills evitant la pell. Ens han de quedar uns grills de taronja polits i sense pell.
Preparem suc amb mitja taronja i afegim 2 o 3 cullerades de suc de llimona. Agafem un pot de vidre, hi posem el suc de la taronja i la llimona, l'oli i la sal. La proporció és de 3 parts de suc per una d'oli.
Rentem l'amanida, la deixem escórrer una estona i la centrifuguem. També podem utilitzar una bossa de brots tendres.
Preparem la safata: Disposem l'amanida, col·loquem les cues dels llagostins, intercalem els grills de taronja, amanim amb la vinagreta i posem a punt de sal. Servim al moment.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta amanida també la podem fer amb escarola. A la vinagreta, podem substituir la llimona per vinagre de Xerès o de poma.
RESULTAT A TAULA
Una amanida fàcil, vistosa, de festa i molt bona, us encantarà!
Júlia