Xarrup de bolets

INGREDIENTS

300 g de bolets variats
1  ceba
1 gra d'all 
½ got de vi blanc
1 l de brou de pollastre o de verdures
100 ml de nata líquida per cuinar 
Sal
Pebre
Oli
Mantega
Crostons de pa


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem una cassola al foc amb mantega i oli, afegim la ceba picada i l'all picat.
Ho sofregim sense que agafi color, afegim els bolets, els remenem i deixem que es facin lentament. Incorporem el vi i reduïm. Salpebrem.
Afegim el brou i deixem coure  15 minuts més.
Passem per la batedora elèctrica, tornem a posar al foc i afegim la nata.
Rectifiquem de sal i servim acompanyat del crostons de pa torrat id'anet. Servim com a aperitiu en vasets.

 

PER SABER-NE MÉS
Si tenim bolets de temporada com ara trompetes, rossinyols, ceps... molt millor. També podem utilitzar bolets congelats.
Aquest plat  el podem preparar amb antelació.

Aquesta recepta la vaig aprendre en un curs de cuina al taller Espai Boisa.

RESULTAT A TAULA

Una crema de bolets delicada. Us encantarà.

Montse