INGREDIENTS 

Magranes
Moscatell

PREPARACIÓ

Agafem les magranes i les tallem en dos horitzontalment, com si volguéssim fer suc. Un cop tenim els dos talls, en fem quatre parts de cada meitat i comencem a treure les llavors. 
Les llavors surten fàcilment de la magrana picant amb una cullera o estri de fusta per la part exterior.

Si les magranes són grans, en tenim prou per a dues persones.

Posem les llavors de la magrana en copes individuals i afegim un bon moscatell al nostre gust.
Deixem reposar una estona a la nevera.

No us donem quantitats. Gaudiu i mengeu el que us vingui de gust!

PER SABER-NE MÉS

El magraner és conegut i conreat des de temps remots. A les tombes de l'antic Egipte, 2500 anys abans de la nostra era, s'han trobat restes d'aquesta fruita. Als països de l'Orient, la magrana era considerada com un símbol de l'amor i de la fecunditat. El magraner estava consagrat a la deessa Rimmel a Síria i a la deessa Afrodita a l'antiga Grècia. Té virtuts medicinals, ámpliament detallades al llibre El Dioscòrides renovado, un clàssic de les plantes medicinals, escrit per Pius Font i Quer, del qual he tret la informació que us he explicat. Aprofiteu les magranes per afegir-les a les amanides, donen un color molt maco i un gust boníssim. 

RESULTAT A TAULA

Unes postres senzilles i clàssiques de la tardor que hem volgut recuperar i posar en valor. Segur que us agradaran. També les podeu servir amb suc de taronja (un consell de la Georgina Caimel, que té el blog de La Cuina del Marroc).

Júlia