INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 cebes de figueres
1 l de brou de carn o de verdures
100 g de formatge ratllat
4 llesquetes de pa
2 culleres de farina
15 g de mantega
Oli d'oliva verge extra.
50 ml de conyac
4 ous (opcional)
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem la ceba a la juliana. Posem oli i mantega en una paella. Afegim la ceba, salem i la coem a foc suau fins que estigui ben feta. Mentre la ceba es cou, torrem les llesquetes de pa al forn a 200ºC. Escalfem el brou. Quan la ceba estigui cuita, li afegim la farina, remenem, mullem amb el conyac i una mica de brou. Ho barregem be i ho afegim al brou. Posem la sopa en olletes o bols individuals que puguin anar al forn. Afegim una torradeta a cada bol, formatge ratllat i gratinem.
PER SABER-NE MÉS
El brou que utilitzarem per fer la sopa, pot ser una resta de caldo o el brou que ens queda de bullir verdures. Si us agrada amb ou, abans de posar el pa torrat, podeu afegir un ou cru o poché.
RESULTAT A TAULA
Una recepta d'aprofitament, bona i econòmica.
Montse