galets de Nadal

INGREDIENTS PER 70 - 80 GALETS

250-300 g de carn de botifarra crua
1 ou
1 All
Julivert
1 llesca de pa del dia abans
Llet
Galets grans
Escudella

PREPARACIÓ I COCCIÓ
En un bol deixatem l'ou,  afegim la carn picada, barregem bé i hi afegim l'all i el julivert picats (poc). Preparem un plat fondo plat amb una mica de llet i afegim trossets de molla de pa sec, (és millor utilitzar pa del dia abans).  Deixem que es remulli bé,  l'escorrem i l'afegim al bol on tenim la preparació de la carn picada. És important no posar-hi massa llet perquè ens aigualiria la preparació. Hem d'afegir la quantitat justa per desfer el pa. 

Ho deixem reposar a la nevera un parell d'hores i  omplim els galets. Per omplir-los ho fem amb una mànega o una cullereta. Premem bé la barreja dins el galet compte  no omplir-los massa perquè en bullir en el caldo no marxi el farcit.  A la barreja, hi hem posat  pebre perquè la carn de botifarra ja en porta.

Quan els haguem que coure, fem bullir el brou de l'escudella, hi afegim els galets i deixem coure a foc suau el temps que indiqui el fàbricant dels galets.

 

PER SABER-NE MÉS
També els poden omplir el dia abans i deixar-los tapats a la nevera, així ja tenim una part de feina feta. 
Aquesta recepta ens l'ha explicat la Teresa Verdaguer, la meva germana.

RESULTAT
Un clàssic de la cuina catalana per al dia de Nadal.

Montse