Tabulé a la nostra manera

INGREDIENTS PER A 4 o 5 PERSONES

200 g de cuscús
100 g de ceba vermella
200 g de tomàquet
100 g de cogombre
150 g de poma àcida  
Vinagre de poma
Suc de llimona
Oli d’oliva verge extra
Julivert  picat
Menta picada
Sal
Pebre
Olives negres

PREPARACIÓ

Posem el cuscús dins d’un bol i el mullem amb el mateix volum d’aigua. Seguim les instruccions del paquet.
Tapem i deixem que s’hidrati. Pelem la ceba, la piquem, la posem en un bol i cobrim amb el vinagre de poma.
Rentem el tomàquet i el tallem a daus. Rentem i pelem el cogombre i la poma i en fem daus.
Remenem el cuscús amb una forquilla o amb les mans fins que els grans quedin separats.
Escorrem la ceba i l’esbandim amb aigua. Afegim el tomàquet, la ceba, la poma i el cogombre al bol del cuscús.
També hi posem fulles de menta i de julivert picades al gust. Amanim amb l’oli, la sal i el suc de llimona.
Barregem bé tots els ingredients, tapem el bol i el guardem a la nevera. Servim fred.

PER SABER-NE MÉS

El tabulé o tabbouleh, és una amanida originària de Síria i Líban, molt popular als països de l’Orient Mitjà. Com a ingredient principal té el cuscús o el búrgul, que és més gruixut. Com a ingredients tradicionals porta  tomàquet, ceba i herbes tallades molt fines com la menta i el julivert. S’amaneix, naturalment am oli d’oliva, suc de llimona, sal i pebre. Hi ha variants diferents segons la zona. És un plat tradicional i molt refrescant, ideal pels dies de calor. Nosaltres  hem afegit ingredients al nostre aire i ha sortit boníssima.

RESULTAT A TAULA

Molt fàcil de preparar, saludable i fresca. Us agradarà, segur.

Júlia i Montse